Buricu’ Târgului, un spațiu cultural încărcat de istorie în inima Clujului!

Dacă ești în pană de idei privind alternativele de relaxare din centrul Clujului și vrei să încerci o locație deschisă de un an într-o nouă formă, terasa Buricu’ Târgului (fostă Etno) din curtea Muzeului Etnografic al Transilvaniei este mai mult decât o simplă terasă, este o oază de liniște și un loc încărcat de istorie, ferit de agitația orașului.

buricu targului cluj

Buricu’ Târgului nu este doar o simplă berărie și doar un alt restaurant din centru, este un spațiu cultural care împărtășește spiritul locului și valorifică folclorul, atât în înțelesul lui clasic, cât și în variantele lui reinterpretate în manieră contemporană, găzduind concerte de blues, jazz, evenimente de artă vizuală, design vestimentar, dans, lectură, recitaluri cu instrumente tradiționale sau seri de gastronomie cu specific românesc, unguresc și săsesc.

În secolul XVIII, în curtea Muzeului Etnografic al Transilvaniei se afla Hanul „A feher lo” – „Calul alb”, în traducere adaptată „Calul bălan” – cunoscut drept loc de întâlnire a ofițerilor austrieci care făceau parte din noua elită de după integrarea zonei în Imperiul Austro-Ungar.

Spre jumătatea secolului XX, înainte de mutarea ei pe strada 6 martie, în locul Berăriei Buricu’ Târgului din curtea Muzeului Etnografic a funcționat terasa Boema, un loc cu importantă rezonanță în mediul literar și artistic, iar ulterior terasa Etno.

terasa buricu' targului

Excelenta bucătărie românească și internațională, dar și atmosfera boemă fac din Buricu’ Târgului o locație preferată îndeosebi de familiști, care își pot lăsa copiii să zburde și să se joace în siguranță în curtea spațioasă a muzeului, dar mai ales de grupuri, fiind o locație ideală pentru întâlnirile cu prietenii sau cu partenerii de afaceri.

Și având în vedere că ne aflăm în luna lui „Cuptor”, un motiv în plus pentru care vă recomandăm să alegeți această terasă în această perioadă a anului este faptul că umbra nucilor și brazilor bătrâni din curte formează un paravan împotriva razelor fierbinți ai soarelui.

Iar pentru cei care sunt amatori de bere, Buricu’ Târgului le-a pregătit acestora o ofertă atractivă și foarte avantajoasă din punct de vedere al prețului și al calității.

Buricu’ Târgului va fi deschisă și iarna, iar interiorul este amenajat într-un stil rustic atractiv.

Adresă: Strada Memorandumului nr. 21
Rezervări: 0754.259.152
Orar: Luni – Duminică, ora 10:00 – 1:00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.