Cado”U” de Crăciun! „Şepcile roşii” încheie anul cu o victorie obţinută în prelungiri

valentin lemnaruUniversitatea Cluj a obţinut în această seară trei puncte cruciale pentru salvarea de la retrogradare, în faţa unui adversar în derivă, Oţelul Galaţi, într-o partidă care a contat pentru etapa a XIX-a, ultima rămasă de disputat anul acesta din returul Ligii I.

Atmosfera partidei a fost una de vacanţă, fără ocazii notabile de gol şi fără faze spectaculoase. Temperatura scăzută i-a ţinut pe mulţi iubitori ai fotbalului în faţa televizoarelor, iar la ora jocului în tribunele Cluj Arena se aflau circa 500-600 de spectatori care au îndurat frigul năprasnic pentru a-şi vedea favoriţii la ultima reprezentaţie pe anul acesta.

Dacă în prima repriză ocaziile au lipsit cu desăvârşire de ambele părţi, repriza secundă s-a animat de şansele oaspeţilor şi singura ocazie importantă a clujenilor. Băjenaru le-a dat emoţii fanilor clujeni când a încercat să-l lobeze pe Veselovsky (68), însă mingea nu şi-a atins ţinta, iar Zaharia şi-a încercat şi el norocul în minutul 77 cu un şut la poartă, dar slovacul a respins. Cea mai mare ocazie de gol le-a aparţinut gazdelor, juniorul Andreas Calcan a fost aproape de a deschide scorul, dar nu a reuşit să cadreze mingea pe poartă din cinci metri şi faza s-a răcit (75). Cu 10 minute înainte de final, Teja a operat două modificări. Târnăcop i-a lăsat locul lui Mendy (79), iar Ene l-a înlocuit pe Cristocea (85).

„Studenţii” au încheiat meciul aşa cum l-a început, în atac, iar Marius Ene a avut o sclipire de geniu când nimeni nu se aştepta, i-a pasat excelent lui Lemnaru în minutul 92, iar acesta din urmă a preluat şi l-a învins pe Simaitis cu un şut la colţul lung.

În urma reuşitei din această seară, cel poreclit „Lemnu” ajunge la cota 7 în clasamentul golgeterilor Ligii I.

Acest succes duce Universitatea la două puncte de primul loc neretrogradabil şi încheie anul de graţie 2013 cu 16 puncte şi speranţe mari pentru îndeplinirea obiectivului evitarea retrogradării.

Echipele de start

„U” Cluj: Veselovsky – Ciupe, Abrudan, Ninu, Tîrnăcop – Bucşa, A. Lungu – Borza, Takacs, Cristocea – Lemnaru.

Rezerve: Niculescu, Szilagyi, Balde, Calcan, Mendy, Ursu, Ene

Antrenor: Mihai Teja

Oţelul: Simaitis – Sîrghi, Mişelăricu, Sg. Costin, D. Popescu – Giurgiu, Filip – Băjenaru, Cooper, Vinicius – Henrique.

Rezerve: Abraham, Milea, Sipovici, S. Ilie, Zaharia, Astafei, Tudorie

Antrenor: Ewald Lienen

Arbitru: George Rădulescu
Asistenţi: Mircea Orbuleţ, Alexandru Vodă

Jucătorii şi staff-ul tehnic al Universităţii intră în vacanţă, iar reunirea lotului este programată pe 10 ianuarie 2014. Mihai Teja a anunţat că echipa va avea două cantonamente, dintre care unul în străinătate, cel mai probabil în Turcia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.