Cai campioni la paradă, șerpi, tarantule, albine, aranjamente florale și iaurturi din gama „Gastronomicus Academicum”, la Zilele Clujului din partea USAMV Cluj-Napoca

USAMV Cluj-Napoca participă la Zilele Clujului 2018, între 17-20 mai, cu activități și animale prin care își dorește să celebreze alături de întreg orașul evenimentul aflat la a 8-a ediție.

Astfel, printr-un parteneriat al Facultății de Zootehnie cu CS Universitatea Cluj, patru cai campioni la sărituri de obstacole, cu vârste între 10-15 ani, din rasele Cal de sport românesc, Selle Francais sau Lipițan, vor participa la marea paradă din 19 mai. Caii vor fi echipați oficial și vor conduși de călăreții lor de la concursurile naționale și internaționale (coordonator Tudor Ciplea – antrenor, arbitru și masterand al Facultății de Zootehnie). Echipajul va putea fi admirat de clujeni chiar în închiderea paradei.

De asemenea, în Parcul Central, George Enacrachi, student în anul IV la Facultatea de Medicină Veterinară, va prezenta publicului o parte din colecția sa de reptile – șarpe boa, piton, tarantule sau scorpioni – și va oferi informații despre creșterea acestora și pasiunea pe care o are încă de la 13 ani. Doritorii vor putea să se fotografieze cu aceste animale exotice sub supravegherea lui George.

Tot acolo, în spațiul repartizat USAMV Cluj-Napoca, va exista o prezentare de viermi de mătase și gogoși, dar și o altă expoziție interesantă de albine într-un stup de observație – ”Insecte utile în biomonitorizarea mediului. Apicultură urbană”.

Programul în care veți putea admira animalele exotice și stupul de observație este următorul:

19 mai – Insecte utile în biomonitorizarea mediului. Apicultură urbană – stup de observație. Prezentare viermi de mătase și gogoși (orele 10.00 – 14.00); Expoziție exotică în terarii: șarpe boa, piton, tarantule, scorpioni (11.00 – 15.00)

20 mai – Insecte utile în biomonitorizarea mediului. Apicultură urbană – stup de observație. Prezentare viermi de mătase și gogoși (10.00 – 12.00); Expoziție exotică în terarii: șarpe boa, piton, tarantule, scorpioni (11.00 – 15.00).

La Zilele Clujului, USAMV Cluj-Napoca va fi prezentă și pe strada Kogălniceanu, în zona meșterilor populari, unde va vinde noul produs sub brandul ”Gourmeticus Academicum” – iaurtul din lapte de vacă. Veți recunoaște ușor standul universității noastre, pentru că specialiștii de la Facultatea de Horticultură vor împodobi unul din copacii existenți pe stradă cu ghivece cu flori.

Zilele Clujului 2018 însumează peste 100 de evenimente, în peste 30 de locuri din oraș, în perioada 17-20 mai . A 8-a ediție sărbătorii oraşului este dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.