CALIFICARE – „U” BT Cluj a acces în optimile FIBA Europe Cup, după 77-71 cu Keravnos Nicosia! Simona Halep a făcut angajarea meciului

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania a reuşit să obţină o victorie entuziasmantă şi plină de emoţii miercuri, 7 februarie, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, scor 77-71 (17-17, 19-19, 15-22, 26-13), cu Keravnos Nicosia, succes care le-a adus şi o calificare în optimile FIBA Europe Cup, faza eliminatorie, în faţa a 2000 de spectatori.

Trupa lui Silvăşan avea nevoie de o victorie în această seară deoarece şansele de a accede între ultimele 16 echipe erau zero în cazul unei înfrângeri, iar un succes le-ar fi asigurat calificarea, lucru care s-a şi întâmplat.

La începutul partidei, cea mai în vogă sportivă a momentului, Simona Halep, numărul 2 WTA, a făcut angajarea simbolică a meciului în ovaţiile si aplauzele publicului clujean.

Prima parte a jocului a fost una extrem de echilibrată, atât primul, cât şi al doilea sfert s-au încheiat la egalitate, iar scorul la pauza mare arăta 36-36.

Sfertul al treilea a debutat în forţa pentru U BT Cluj, care a reuşit să se menţină în permanenţă la conducere, însă lipsa de concentrare pe finalizare şi-a spus din nou cuvântul, iar cipriotii au stat tot timpul în maxim 5-6 puncte diferență, de unde au putut repede să revină. Oaspeţii au condus pentru prima dată în secvență în min. 28 (49-51).

Blocajul mental s-a instalat în jocul clujenilor, iar Keravnus a profitat, scăpând la o diferență ce putea deveni periculoasă, astfel că Mihai Silvășan a cerut timp de odihnă (min. 30, 49-56). Norocoși la ultima fază, ciprioții au reușit să păstreze diferența la intrarea în ultimul sfert (51-58).

Ultimul sfert a început în aceași notă, cu Keravnos concentrată și U-Banca Transilvania amorțită, însă Watson a reușit de unul singur să animeze atât jocul, cât și publicul, înscriind cinci puncte consecutive și readucând scorul la cote rezonabile (58-61, min. 33).

Energia fundașului nostru s-a multiplicat în tribună și s-a întors în teren, trezindu-i și pe coechipierii săi, iar după un coș cu fault al lui Barro, ciprioții au cerut timp de odihnă pentru a liniști lucrurile. Barro a ratat, însă, egalarea de la linia de pedeapsă, iar scorul s-a dezechilibrat din nou (60-66, min. 34).

În ciuda unui joc ambiguu, Barro și Lapornik au ținut echipa în viață, ultimul reușind chiar egalarea cu o aruncare de trei pe contraatac (69-69, min. 37).

Kromah a adus avantajul de la linia de libere cu aproape două minute rămase de joc și tot el a frunctificat o minge interceptată de Watson, forțând oaspeții să taie jocul cu un time-out (73-69, min. 39).

La repunere, Kromah s-a interpus în combinația ciprioților, a pasat pe contraatac la Sakic, care a îndeplinit o formalitate și a mărit diferența la șase puncte, cu un minut rămas de joc.

Un pick-and-roll Watson – Barro a mărit run-ul echipei noastre și oaspeții intrau în criză de timp, nereușind să își țină în frâu emoțiile nici măcar de la linia de libere.

Livadiotis a sesizat tremurul și a mai cerut un timp de odihnă, cu 33 de secunde înainte de final. U-Banca Transilvania a temporizat suficient de bine jocul și și-a acontat victoria și, totodată, calificarea, alături de Donar Groningen, dar și de Keravnos, în calitate de cel mai bine poziționată echipă de pe locul al treilea.

Cel mai bun marcator pentr „U” BT Cluj a fost Ousmane Barro, cu 23 de puncte, urmat de Lasannah V Kromah, cu 18 puncte, Giordan Watson (16 pct), Željko Šakić (13 pct), Miha Lapornik (10 pct), Kuti Nandor (5 pct) şi Andrei Calnicenco (1).

Declaraţii:

„Tot timpul e bine cand câștigi și când îți îndeplinești unul dintre obiective. Ma bucur că am reușit să ne păstrăm calmul pe finalul meciului, cand mai erau 5-6 minute si ne conduceau chiar și la opt puncte, dacă nu mă înșel. Nu am renunțat nicio secundă, au venit niște faze importante în apărare în special și am înscris niște coșuri ușoare pe tranziție. Mă bucur că am stat tari din punct de vedere mental și am reușit să câștigăm și să ne calificăm în optimile de finală. Putem cădea cu oricine, sunt 15 echipe lângă noi cu care putem cădea. Vom vedea care vor fi sorții, care ne va fi norocul. Evident, nu ne vom mulțumi doar cu calificare în optimi, ne dorim să facem o figură cât mai frumoasă, cu siguranță vom aborda la victorie următoarea manșă!”, a declarat antrenorul Mihai Silvăşan la finalul meciului.

„A fost un meci dificil, ne așteptam să fie o luptă până în ultimele secunde. Știam că nu va fi un meci ușor, dar mulțumim Domnului că am câștigat! Nu am renunțat, a fost pe viață și pe moarte. Am avut mult de tras, dar fiecare a făcut ce a depins de el și până la final a fost bine!”, a precizat Barro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.