Călin Mitică, proprietarul Remarul 16 Februarie si Transferoviar Group, retinut de DNA pentru dare de mita si spalare de bani

Omul de afaceri clujean Călin Mitică şi Teodor Gavriş, fost director în CFR, au fost reţinuti, azi-noapte, de procurorii DNA, după mai bine de 10 ore de audieri, iar astăzi vor fi duşi la mandat. Aceştia sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Mai exact, omul de afaceri ar fi primit contracte cu dedicaţie cu ajutorul unor şefi din compania feroviară.

calin mitica

Călin Mitică este acuzat, printre altele, de dare de mită şi spălare de bani. Potrivit DNA, Mitică ar fi obţinut mai multe contracte din bani publici pentru companiile sale, Transferoviar şi Remarul 16 Februarie, prin complicitatea unor şefi din CFR Călători.

În schimb, aceştia primeau mită pentru serviciile lor prin intermediul altor firme. Vorbim de peste o jumătate de milion de lei.

Alături de Călin Mitică a fost reţinut şi Teodor Gavriş, acuzat de abuz în serviciu, dare de mită şi spălare de bani.

Cei doi, împreună cu încă trei persoane, au fost reţinuţi , aflându-se în prezent în sediul IPJ Cluj. În această dimineaţă, vor fi duşi în fața magistraților de la Tribunalul Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Alte patru sau cinci persoane care au legătură cu acest dosar vor fi audiate în această dimineaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.