Un preot din Cluj susține vaccinarea anti-COVID: „Ne lepădăm de Hristos prin mândrie, prin invidie, dar nu printr-un vaccin”

Preotul din Cluj Bogdan Chiorean este un susținător al campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. Acesta a făcut din nou apel românilor şi îi roagă să se imunizeze împotriva coronavirusului. Acesta a decis să se vaccineze pentru că slujeşte în spital.

„Ne lepădăm de Hristos prin mândrie, prin invidie, prin neascultare, prin părerea-de-sine, prin răutățile de zi-cu-zi. Dar nu printr-un vaccin. Cred că-s primul preot vaccinat din Cluj. Nu, n-am furat startul, deși cu greu înțeleg nemulțumirea celor care pe de o parte nu se vaccinează, iar pe de alta, stau să contabilizeze care în ce etapă intră. Slăbiciuni sufletești. M-am vaccinat pentru că slujesc într-un spital.

Unii se vaccinează. De frică. Alții nu se vaccinează. Dintr-o altă frică. Am trecut prin boală, probabil am anticorpi. Nu știu câți și nici cât timp rămân la un nivel protectiv. Și nici nu mă interesează. Pentru că am tăria morală să recunosc faptul că dispun de o cunoaștere limitată și prețuiesc oamenii care se străduiesc să ne fie bine.

 La centrul de vaccinare, până am completat consimțământul informat și am așteptat la rând, m-am rugat Sfinților Doctori care-au înțeles că îl poți sluji pe Dumnezeu ajutându-i pe cei bolnavi. Și că El va primi ca pentru Sine dragostea ta. M-am vaccinat mai ales în memoria celor peste 500 de persoane care au decedat la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” în 2020. Nu singuri, dar fără cei dragi alături. Cu ei, nu mai avem o altă șansă de a le arăta prețuire. Pe ei i-am ratat. Anul trecut nu au fost soluții, dar dacă o mai pățim și-n viitor, e de neiertat.

În drum spre casă, am zis o rugăciune pentru cei adormiți:
– Emil Palade, dimpreună cu ribozomii lui – care au făcut posibil acest vaccin
– Ioan Cantacuzino, alături de școala lui de imunologie românească, un erudit în campaniile antiepidemice
– Victor Babeș, cu școala lui de microbiologie, care ne-a făcut să pricepem rolul bacteriilor și al virusurilor în patologia infecțioasă
– Nicolae Paulescu, descoperitorul insulinei, care deși n-are treabă cu vaccinurile, am siguranța că prin prisma atâtor destine salvate stă acum alături de ceilalți amintiți, în bucuria comuniunii Lui Dumnezeu și cercetând – în veșnicie – măreția tainelor Lui.

Grija față de trup e o datorie creștinească.
Ne lepădăm de Hristos prin mândrie, prin invidie, prin neascultare, prin părerea-de-sine, prin răutățile de zi-cu-zi. Dar nu printr-un vaccin”,
a declarat preotul Bogdan Chiorean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.