Cămaşa tradiţională din Transilvania, promovată la Muzeul Etnografic şi la Biserica Studenților din Campusul Hașdeu

Asociaţiile ASCOR şi „Zestrea” în colaborare cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, organizează vineri 26 şi sâmbătă 27 septembrie o serie de manifestări dedicate cămăşilor tradiţionale din Transilvania.

camasa taraneasca

Scopul acestui eveniment este de a-i reuni atât pe cei interesaţi de aspectele practice ale realizării cămăşilor tradiţionale, cât şi pe cei care doresc să cunoască mai multe lucruri despre arta tradiţională. Pentru început, doritorii sunt invitaţi să participe vineri, 26 septembrie, la ora 10.00, la vernisajul expoziţiei de costume ţărăneşti organizată de cele două asociaţii la sediul ASCOR, de la subsolul Bisericii Studenţilor din campusul Haşdeu.

La ora 13.30, la sediul central al Muzeului Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului nr. 21), Ioan Augustin Goia, cercetător ştiinţific, va prezenta estetica portului de sărbătoare şi aspectele tehnice legate de evoluţia acestuia, cu exemplificări din colecţia muzeului. De la ora 18.00 va avea loc prima parte a şezătorii, la sediul ASCOR (subsolul Bisericii Studenţilor din campusul Haşdeu).

Sâmbătă, începând cu ora 11.00, în foişorul (dugeana de joc) din Parcul Etnografic „Romulus Vuia” (str. Tăietura Turcului) se va desfăşura cea de a doua parte a şezătorii, în cadrul căreia fiecare participant va fi invitat să lucreze la propria ie sau să asiste la discuţiile purtate pe această temă. Ca la orice şezătoare de nădejde, munca se va împleti cu voia bună, veselia fiind urzită de invitaţii de onoare Maria Leşe, ceteraşii de la Frata, Suzana şi Daciana Vlad, dar şi de cântecele de şezătoare ale gazdelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.