Campania „Europa, casa noastră” a trecut şi prin Cluj!

Elevii de la „Gheorghe Şincai” din Cluj-Napoca şi cei din comuna Baciu şi-au îmbogăţit cunoştinţele despre Uniunea Europeană în cadrul campaniei „Europa, casa noastră”, de la echipa Chelgate, contractorul Reprezentanţei Comisiei Europene în România, şi reprezentanţi ai Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord.

Campania „Europa, casa noastră” a fost iniţiată de Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România şi a ajuns la Şcoala cu clasele I-VIII din comuna Baciu, judeţul Cluj. Reprezentanţii organizaţiei respective au discutat cu elevii despre ce înseamnă Uniunea Europeană, cetăţenia europeană, multilingvism, simbolurile UE şi i-au implicat pe elevi în câteva jocuri interactive care le-au stârnit creativitatea şi capacitatea de analiză şi argumentare. Liceenii au identificat foarte uşor avantajele aderării României la Uniunea Europeană: fondurile europene, posibilitatea de a circula liber, posibilitatea de a studia în străinătate, progresul comunităţilor locale etc.

Campania a urmat apoi drumul municipiului Cluj-Napoca, cu o prezentare a concursului de proiecte „Lider European” în faţa liceenilor de la Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai”. Elevii de aici s-au dovedit implicaţi în foarte multe activităţi extraşcolare, interesaţi de problemele comunităţii lor şi pasionaţi de vorbitul în public şi dezbatere. În timpul discuţiei despre arta de a vorbi în public şi leadership, liceenii au identificat care sunt calităţile pe care trebuie să le aibă o persoană pentru a fi lider şi care sunt secretele unei prezentări bune în public.

Echipa Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord a prezentat, în cadrul ambelor întâlniri, care este activitatea centrului şi i-a încurajat pe elevi să apeleze la serviciile acestuia ori de câte ori vor avea nevoie de informaţii legate de Uniunea Europeană, activităţi extraşcolare, posibilităţi de studiu în statele membre sau, pur şi simplu, atunci când au gândit un proiect interesant şi au nevoie de sfaturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.