Astăzi, obligatoriu, zâmbim!

Astăzi, cu toţii trebuie să zâmbim! La nivel mondial, prima vineri a lunii octombrie s-a instaurat ca fiind Ziua Internaţională a Zâmbetului, World Smile Day.

În urmă cu 49 ani, un artist comercial din Massachusetts a creat, deja, celebrul „smiley face”, simbol ce a devenit cunoscut în toată lumea ca emblema bucuriei şi a veseliei. Deoarece nu-şi dorea ca simbolul său să-şi piardă sensul din cauza supracomercializării, Harvey a ales prima zi de vineri a lunii octombrie pentru a celebra zâmbetul, bucuria, voioşia şi oamenii veseli. Astfel, începând cu anul 1999, an de an zâmbim şi ne bucurăm în cinstea Smiley-ului.

După decesul lui Harvey, Fundaţia Harvey Ball World Smile, creată pentru a-i onora memoria artistului, a devenit sponsorul oficial al evenimentului.

Numeroase oraşe din Europa, Asia, America de Nord sau America de Sud s-au înscris ca şi ambasadori ai zâmbetului şi promovează bucuria şi voioşia printre localnici. În acest sens, se organizează spectacole cu clovni, picturi pe faţă, prezentări de poveşti, teatru de păpuşi, concursuri de baloane.

De altfel, de-a lungul anului, există şi o zi dedicată râsului, celebrată în prima duminică a lunii mai.

Astăzi trebuie să zâmbim şi să ne bucurăm precum nişte adevăraţi ambasadori ai voioşiei. Să lăsăm grijile şi stresul cotidian deoparte pentru a împărtăşi o zi a bunătăţii, a toleranţei şi a iubirii dintre oameni. Haideţi să zâmbim cu toţii! Să ne zâmbim unii altora cât mai mult şi să ne bucurăm de tot ceea ce este frumos în jurul nostru! Să dăm dovadă de bunătate şi să ajutăm, astăzi, cât mai multe persoane să zâmbească!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.