Campioana Cluj Crusaders a triumfat în etapa a 2-a a Campionatului Naţional de Fotbal American 2018

Campioana României la Fotbal American, Cluj Crusaders, a disputat duminică, 25 martie, de la ora 16:00, în Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu”, meciul cu Bucharest Rebels din etapa a 2-a, câştigat de „cruciaţi” cu 34-8, scrie firstdown.ro.

Meciul s-a jucat între Cluj Crusaders, aflată la al doilea meci din CNFA 2018, în primul impunându-se în fața Mureș Monsters, și Bucharest Rebels, la primul meci în această ediție de campionat.

Cluj Crusaders sunt campionii en-titre, câștigând RoBowl VIII, finala CNFA 2017 împotriva Bucharest Warriors. Bucharest Rebels au fost, pe de altă parte, eliminați din CNFA 2017 după disputele din semifinala dintre ei și Bucharest Warriors.

În disputa de duminică, Crusaders au marcat primii, reușind să alterneze calculat jocul pe pământ și cel aerian, sub conducerea atentă a QB-ului #7 Paul Cîrjă. După primul sfert însă, scorul era doar 6 – 0 pentru clujeni și Rebels păreau gata în orice moment să preia conducerea, run-urile #22 David White, părând parcă de neoprit.

Crusaders au arătat însă perseverență și până la finalul meciului, #22 a avut două fumble-uri recuperate de adversari și mai multe run-uri oprite în spatele liniei de scrimmage.

Rebels au căutat soluții pentru a avansa mingea, #1 Alex Crăciun, QB-ul bucureștenilor, aruncând pase către toți receiverii din lot. Cele mai multe au ajuns la ținta sa preferată din sezonul trecut, #85 Radu Ene, chiar dacă Rebels au urcat pe tabelă după o recepție a #86 Constantin Marcu.

Jucătorii veniți de la Bucharest Titans au fost prezenți și ei pe teren, #82 Alexandru Lăpădatu şi #17 Alexandru Irimia prinzând pasele aruncate spre ei de QB, deși #14 Laurențiu Caprian nu au reușit să prindă niciuna.

În ciuda eforturilor ofensive, Rebels au reușit până la finalul meciului să găsească end zone-ul Crusaders o singură dată, după o pasă lungă aruncată de #1 Alex Crăciun către #86 Constantin Marcu și 2 puncte suplimentare marcate prin run pe centru de #22 David White, în prima repriză.

De partea cealaltă, ofensiva Crusaders a fost necruțătoare, marcând atât prin jocul pe pământ cât și prin cel de pasă, extra punctele venind în urma șuturilor lui #27 Laszlo Tamas. #10 Marian Mikacs, #20 Levente Mathe, #44 Hanno Heinrich sau #21 Florin Oltean, au contribuit, sub coordonarea QB-ului #7 Paul Cîrjă, alături de întreaga ofensivă clujană, la victoria fără drept de apel.

Impresionant a fost faptul că mare parte din jucătorii Crusaders menționați mai sus precum și alții au jucat atât în ofensivă cât și în defensivă, arătând o condiție fizică impresionantă și o voință de a câștiga, de invidiat. Tot legat de defensivă, nu putem să nu-l menționăm pe #45 Attila Albert care a dejucat în multe ocazii run-urile #22 David White.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 34 la 8 pentru Cluj Crusaders. Rebels au suferit o înfrângere de proporțiile căreia nu s-au mai lovit de la înființare, în 2012, atunci când au pierdut în fața Sofia Bears cu scorul de 0 la 52 și în 2013 atunci când au pierdut în fata Kraljevo Royal Crowns cu scorul de 0 la 35.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.