Campionatul European de fotbal pentru persoane cu diabet va avea loc la Cluj-Napoca

Campionatul European de Fotbal al Persoanelor cu Diabet, DIAEURO 2015, va avea loc pentru prima dată în România, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în perioada 19 – 26 iulie 2015. Clujul a fost ales ca loc de desfășurare având în vedere statutul de Capitală Europeană a Tineretului în 2015.

dia-romania

Vor lua parte echipe din 17 țări europene, formate din 10 tineri cu diabet zaharat+antrenor+medic. Jucătorii sunt tineri care au peste 18 ani.

DIAEURO 2015, campionatul european de fotbal în sală al persoanelor cu diabet, este un proiect născut din dorința de a demonstra că și persoanele cu diabet pot face sport de performanță, obținând rezultate notabile. Acest lucru este dovada faptului că persoanele cu diabet se pot implica în aceleași activități ca și persoanele fără diabet. În plus, evenimentul își propune să încurajeze activitatea sportivă în rândul persoanelor cu diabet și să ofere educație cu privire la diabet.

Campionatul de fotbal DiaEuro 2015 va fi organizat de Federația Asociațiilor Diabeticilor din România (FADR).

Prima ediție a competiției europene a avut loc în Ucraina (2012), au urmat Croația (2013), Ungaria (2014). Ediția din Ungaria a fost câștigată de echipa României, Dia România. Ca urmare a acestei reușite, României îi revine onoarea de a organiza DiaEuro 2015.

Diabetul zaharat este o boală cronică și afectează la nivel global un număr impresionant de persoane. Diabetul zaharat poate duce la deces din cauza complicațiilor sale. Conform celui mai recent studiu realizat în România – PREDATORR – aproximativ 2 milioane de români suferă de diabet zaharat.

România este pe locul 2 în Europa, după Turcia, la numărul persoanelor care suferă de această boală. Același studiu arată că 3 milioane de români prezintă prediabet. Una dintre principalele metode de prevenție și tratament este activitatea fizică, alături de un regim alimentar corespunzător. Activitatea fizică aduce beneficii la nivelul aparatului cardio-vascular, osteo-articular, muscular, dar și asupra tonusului psihic, reducând riscul apariției depresiei și favorizând interacțiunile sociale.

One thought on “Campionatul European de fotbal pentru persoane cu diabet va avea loc la Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.