Campionatul Național de Fotbal Unificat în 7, organizat, din nou, la Cluj!

Școala Profesională Specială Samus a organizat joi, 4 aprilie a.c., la Baza Sportivă Gheorgheni, faza județeană a Campionatului Național de Fotbal Unificat în 7.

Aflată la cea de-a 13 – a ediție, manifestarea a avut ca scop principal promovarea integrării elevilor cu dizabilităţi intelectuale din învăţământul special şi special integrat, în echipe, alături de elevi din învăţământul de masă.

În cadrul acestei prime etape a competiției au participat un număr de 12 echipe – 8 formate din băieți și 4 din fete care provin din şcoli ale judeţului Cluj.

La finalul competiției sportive au fost desemnaţi şi câştigătorii etapei judeţene, cei care vor concura, alături de echipe din alte cinci judeţe ale ţării – Alba, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Satu-Mare şi Maramureş, în cadrul Fazei Regionale a concursului, eveniment ce va avea loc în luna mai, tot la Cluj-Napoca.

Echipa de fotbal feminin care s-a calificat în faza următoare a competiţiei este formată din eleve ale Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă şi eleve ale Şcolii Gimnaziale „Ion Agârbiceanu” Cluj-Napoca. În ceea ce priveşte echipa de băieți care va reprezenta județul Cluj la faza regională, aceasta este compusă din elevi ai Centrului de Resurse și Documentare privind Educația Incluzivă/Integrată și elevi ai Colegiului Național „George Coșbuc”.

Menționăm faptul că evenimentul sportiv este organizat sub egida Fundaţiei „Special Olimpics” şi a Federaţiei Române de Fotbal și prevede obligativitatea ca, pe teren, în fiecare echipă să joace 4 elevi din învăţământul special şi special integrat împreună cu 3 elevi din învăţământul de masă, aceştia având, astfel, ocazia de a interacţiona, de a socializa şi de a se bucura împreună de sport.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.