Care este cea mai bună metodă de transplant al părului?

În aceste vremuri, toți cei care au o problemă evidentă a părului și își doresc să remedieze problemele, pot opta pentru un transplant de păr reușit, care le va readuce încrederea în sine. Există două metode din care pot alege, ale căror avantaje și dezavantaje vor fi prezentate în continuare.

Transplantul de păr folosind metoda FUE (extracția unității foliculare) constă în extracție, adică izolarea și extragerea foliculilor de păr individuali din zona pielii păroase, numită zona donatoare, în zona fără păr, numită zona primitoare.

Un transplant de păr prin metoda STRIP se bazează pe îndepărtarea unică a unui număr mare de foliculi de păr din zona occipitală a donatorului. Astfel, chirurgul ia o fâșie de piele cu păr din zona din spate sau laterală a capului. Marele dezavantaj al acestei metode este formarea unei cicatrici vizibile și dificil de vindecat, care este foarte incomodă și dureroasă pentru pacienți.

Ce determină succesul transplantului FUE?

Efectul final al transplantului depinde de precizia excepțională și experiența de specialitate a chirurgului. Dispozitivele și instrumentele chirurgicale utilizate joacă doar un rol auxiliar în transplant .

Activitățile de marketing ale diferitelor clinici, concentrând atenția pacientului doar asupra dispozitivelor utilizate, sunt o metodă de a distra atenția de la ceea ce este cel mai important, adică cunoștințele și experiența chirurgului transplantat. Calitatea transplantului depinde în primul rând de abilitățile manuale ale medicului. Colectarea abilă a firelor de păr și apoi implantarea eficientă garantează cea mai înaltă calitate și un efect de creșterea părului excelent. Prin urmare, merită să îți regândești decizia și să urmezi procedura doar într-o clinică profesională cu un medic calificat, cu cunoștințe și practică adecvate.

Deoarece metoda FUE este asociată cu riscul de a deteriora structurile delicate ale foliculilor de păr în timpul colectării lor , procedura mișcărilor chirurgului și tehnica de operare cu instrumente specializate trebuie să fie foarte precise . Doar chirurgii extrem de calificați pot obține eficacitatea obținerii grefelor nedeteriorate la un nivel de peste 90%.

Ce metodă de transplant de păr este mai bună? FUE sau STRIP?

Trebuie subliniat faptul că metoda FUE este o tehnică care consumă mult timp, dar este cea mai precisă și cea mai puțin invazivă în comparație cu alte metode de transplant cunoscute (de exemplu, STRIP). Metoda FUE îți permite să reduci numărul posibilelor complicații, să scurtezi timpul de recuperare, disconfortul suturilor inestetice și enervante și cicatricile rezultate, care sunt resturi neplăcute ale tratamentelor în metoda STRIP. Cicatricile după transplantul de foliculi folosind metoda FUE sunt atât de microscopice încât sunt practic invizibile.

Metoda FUE este o metodă minim invazivă, deoarece este realizată fără utilizarea unui bisturiu. Perturbarea microscopică a țesutului din jurul foliculului recuperat face procesul de vindecare a rănilor foarte rapid. Acesta este un beneficiu foarte mare pentru sănătate, ceea ce face ca această metodă (FUE) să fie superioară metodei STRIP , care provoacă daune unei zone întinse de țesuturi, formarea de răni și cicatrici inestetice.

Sursa de imagine: Africa Studio / Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.