Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca își continuă programul de spectacole online cu „Alfonso și vrăjitoarea”, în scenariul și regia lui Decebal Marin și „Sziklahitű Szent László”/”Legenda Sfântului Ladislau”, scris, proiectat și regizat de către Szentirmai László.
Prima reprezentație online a săptămânii a fost Ha én lennek Mátyás Király”/”Dacă aș fi Matia Corvin”, în regia lui Urmánczi Jenő, prezentat luni, 8 martie.
Marți, 9 martie, de la ora 18, cei mici sunt așteptați să urmărească pe pagina https://www.facebook.com/teatruldepapusi.puck spectacolul „Alfonso și vrăjitoarea”, în scenariul și regia lui Decebal Marin.
Într-un castel părăsit, întunecat, în care toate lucrurile sunt negre, trăieşte o vrăjitoare alături de motanul ei, Alfonso. Enervată de faptul că motanul este invizibil în castelul negru, vrăjitoarea îl preschimbă într-un motan verde. Astfel începe spectacolul nonverbal a cărui premieră a avut loc în octombrie 2019, în cadrul Festivalului Internațional „Puck”.
Scenografia și pictura sunt semnate de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, iar mecanismele de Iulian Lungu, Călin Mureșan și Decebal Marin. Distribuția este formată din Ramona Atănăsoaie, Iulian Lungu, Călin Mureșan și Angelica Pamfilie.
Vârsta minimă recomandată este de patru ani.
Spectacolul este programat pe aceeași pagină și duminică, 14 martie, de la ora 11.
De asemenea, sâmbătă, 13 martie, de la aceeași oră, va fi transmis în regim de live streaming, pe pagina https://www.facebook.com/kolozsvaripuckbabszinhaz spectacolul „Sziklahitű Szent László”/” Legenda Sfântului Ladislau”, în regia, scenariul şi scenografia lui Szentirmai László.
Spectacolul își propune îmbinarea lumii vizuale a codicelor, dorința de a învăța, respectiv pasiunea față de teatrul plan. Conform viziunii regizorului, Sfânul Ladislau a fost singurul rege din istoria maghiară care a reușit să păstreze ordinea în țară rămânând tot timpul integru.
În distribuție: Dorottya Balogh, Réka Giriti, Réka László, Ildikó Patka, Laura Pünkösti, Rozália Rekita, Szabolcs Domokos, László György, Attila Ákos Okos și Jenő Urmánczi.
Vârsta minimă recomandată este de șapte ani.