Casa ta are nevoie de o renovare serioasă? NU face aceste greșeli frecvente!

Tocmai ți-ai achiziționat o locuință care are nevoie de modificări importante? Sau casa în care locuiești de ceva timp nu mai corespunde gusturilor tale și vrei să-i dai un aer nou? Astfel de renovări se pot dovedi foarte complicate, mai ales dacă nu planifici totul în detaliu, înainte de a-ți transforma domiciliul în șantier. Tocmai din cauza lipsei organizării în prealabil, se întâmplă ca mulți oameni să nu poată duce până la capăt lucrările sau să nu obțină rezultatul dorit, dezamăgirea fiind și mai mare dacă sume importante au fost cheltuite în acest proces.

Prin urmare, cel mai bine este să apelezi la specialiști care să te îndrume prin expertiza lor, pentru a lua cele mai bune decizii și a te asigura că investiția în modernizarea locuinței tale va fi un succes.

Iată ce greșeli poți face când renovezi o casă:

Nu stabilești un buget realist

Aceasta este o greșeală extrem de frecventă, motiv pentru care foarte mulți oameni ajung să cheltuiască mai mult decât au crezut la începutul lucrărilor sau nu mai reușesc să le ducă la bun sfârșit din cauza lipsei banilor. De aceea, este indicat, ca înainte de a începe renovarea, să planifici un buget cât mai realist, în care să incluzi tot ceea ce este necesar, ținând cont și de situațiile neprevăzute care pot apărea pe parcurs și care pot genera costuri suplimentare. Totuși, dacă ajungi în situația de nu mai avea resursele financiare suficiente pentru finalizarea șantierului, poți apela cu încredere la HopCredit pentru un împrumut de nevoi personale.

Vrei să cheltui cât mai puțin

Din păcate, acest lucru se va reflecta în calitatea lucrărilor. Astfel, dacă nu angajezi niște profesioniști în domeniu precum arhitect, designer de interior sau inginer constructor, s-ar putea să ai surprize neplăcute la terminarea șantierului sau problemele vor începe să apară la scurt timp.

De asemenea, dacă vei alege numai cele mai ieftine materiale de construcție, piese de mobilier sau electrocasnice, vei fi nevoit să faci reparații mult mai frecvente și mai costisitoare.

Te gândești mai mult la aspect decât la funcționalitate

Nu trebuie să îți cumperi un anumit model de canapea, doar pentru că este la modă, deși nu este atât de confortabilă precum ți-ai dori. De asemenea, nu este neapărat nevoie să îți decorezi casa în culorile anului 2021, doar pentru a fi în tendințe, dacă acestea nu sunt pe placul tău. Cel mai bine este să alegi în funcție de gustul și preferințele tale, ținând cont și de funcționalitatea elementelor de decor, care ar trebui să îți facă traiul mai ușor și mai plăcut în locuința proaspăt renovată, nu să îți dea bătăi de cap. În acest sens, este recomandat să consulți un designer de interior, care îți va da sfaturile necesare și îți va sugera cum poți îmbina utilul cu plăcutul, astfel încât să îți amenajezi camerele atât într-un mod aspectuos, cât și practic. 

În concluzie, renovarea casei nu este un lucru ușor, iar dacă nu vrei să se transforme într-un eșec, ai grijă să nu comiți și tu aceste greșeli atât de comune.

Sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.