Ce nu știai despre amenajarea grădinii tale?

Care sunt primele lucruri care-ți vin în minte atunci când te gândești la grădina ta? Flori, arbuști, iazuri ornamentale? Poate un hamac, un grătar și un șezlong? După-mesele cu familia sau serile cu prietenii petrecute în propriul tău spațiu verde?

Toate astea vin, însă, cu diverse probleme. Timpul petrecut în grădina ta va fi condiționat de temperatură, precipitații, problemele cu dăunătorii, insectele, zgomotul traficului, razele solare și multe altele.

Mai bine stai în casă!

Glumeam. Există o soluție și pentru cei care doresc să se bucure de tot confortul din interior, în grădina lor. Numele soluției este grădina de iarnă.

Grădina de iarnă

Va trebui să lămurim de la bun început un aspect: grădina de iarnă nu este destinată uzului doar în timpul sezonul rece. Grădina de iarnă este un spațiu menit să-ți asigure confort și protecție indiferent de anotimp. Ba chiar mai mult, te vei putea bucura de natură, fără a mai pândi momentul prielnic. 

Wintergarden este denumirea sub care a devenit cunoscută această modă de amenajare a locuinței. Nu este o noutate. De fapt primele grădini de iarnă au fost construite în secolul XVII, atunci când perioada Renașterri se apropia de sfârșit.

Nobilimea europeană, iubitoare de lux a început să construiască anexe speciale din sticlă, asemănătoare unor sere. Acolo păstrau plante și animale tropicale.

Versatilitateși personalitate

Grădina de iarnă poate fi amenajată ca o extensie a locuinței tale. Poți opta pentru construcția de la zero a unei structuri de sine stătătoare, precum un foișor sau o cupolă. Poți alege și soluția mai simplă, de a construi acest spațiu ca o anexă a casei tale, sub forma unei verande.

Wintergarden capătă versatilitate prin faptul că aceste spații sunt închise. Iar pentru asta se folosesc panouri din sticlă. Suprafețele vitrate acționează ca o barieră, protejându-te de de caniculă, de ger, de muște sau țânțari, de razele ultraviolete, dar și de zgomot.

Grădinile de iarnă pot avea închideri cu panouri culisante din sticlă. Asta îți va permite să transformi cu ușurință acest spațiu din unul închis, într-unul deschis și viceversa. Te vei putea bucura de timpul petrecut în natură cu familia sau prietenii, indiferent de sezon.

Wintergarden capătă personalitate prin faptul că vei putea amenaja acest spațiu întocmai ca orice altă încăpere a casei tale. Poți folosi materiale de construcție, mobilier și decorațiuni care să se potrivească gusturilor tale.

Poți dota și utila grădina de iarnă pentru a servi funcționalităților pe care ți le dorești de la această încăpere.

Momente de neprețuit

Se spune că esențele tari se țin în sticle mici. Noi spunem că bucuriile mari se alcătuiesc din toate momentele plăcute de care te bucuri singur/ă sau alături de cei dragi.

O grădina de iarnă îți va permite să trăiește aceste clipe de fericire, fără a părăsi locuința ta și fără a aștepta condițiile meteorologice favorabile. O după-masă cu cartea în mână, o petrecere cu prietenii tăi sau o seară distractivă în familie, toate sunt argumente în favoarea unei grădini de iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.