Ce să alegi atunci când cauți o mașină de tuns iarba?

Există mai mulți factori la care ar trebui să vă gândiți atunci când cumpărați o mașină de tuns iarba. Acestea includ o serie întreagă de categorii, pe care le-am enumerat mai jos pentru a veni în sprijinul dumneavoastră înainte de a face o astfel de achiziție.

• Dimensiunea gazonului: Ca regulă generală, mașinile de tuns iarba prin împingere sunt recomandate numai celor cu o suprafață de jumătate de acru sau mai puțin. Mai mare decât aceasta, probabil că veți avea probleme în acumularea energiei pentru a tunde întreaga zonă, deoarece trebuie să împingeți mașina de tuns iarbă. Chiar și cu o mașină de tuns autopropulsată, aceasta, poate fi o sarcină obositoare, mai ales în timpul verii, la temperaturi ridicate!

• Teren: veți dori, de asemenea, să luați în considerare terenul curții dvs. atunci când cumpărați o mașină de tuns iarba. Este în mare parte plat și clar? Sau există dealuri și obstacole de navigat? Proprietarii de case cu suprafețe de gazon mici, relativ plate, sunt de obicei mulțumiți cu o mașină de tuns standard. Dacă aveți dealuri de navigat, o mașină de tuns tuns autopropulsată poate elimina o parte din efortul din sarcină, deoarece folosește motorul să acționeze roțile, dându-ți o mână de ajutor când ești pe un deal. În mod similar, dacă aveți pietre, paturi de flori, fântâni sau alte decorațiuni pentru gazon de care să cosiți, vă recomandăm să luați în considerare o mașină de tuns tuns cu rază de viraj zero, care poate fi condusă în jurul obstacolelor mult mai ușor decât o mașină de tuns călărie standard.

• Alimentarea cu energie: Există două moduri principale de a alimenta o mașină de tuns iarba — gaz și electricitate — și fiecare metodă are avantaje și dezavantaje. Mașinile de tuns gazon au, de obicei, mai multă putere și pot rezista cu ușurință toată durata sesiunilor de tuns, dar întreținerea este puțin mai complicată și aceste mașini încep adesea cu un cablu de tragere, care poate fi greu de utilizat pentru unii oameni. Pe de altă parte, mașinile de tuns iarba electrice sunt mai silențioase, mai curate și mai ușor de pornit, dar, în general, nu sunt la fel de puternice și nu pot fi funcționate atât de mult timp la încărcare. Mașinile de tuns iarba electrice cu fir vă oferă o durată de funcționare nelimitată, dar unii oameni consideră că este incomod să aibă un cablu în spate în timp ce tundeți.

• Dimensiunea platformei: dimensiunea platformei dictează, în esență, de ce lățime sunt lamele mașinii dvs. de tuns tuns iarbă deoarece o punte mai mare înseamnă lame mai mari. De ce contează dimensiunea punții? Punțile mai largi pot tăia porțiuni mai mari la fiecare trecere, ceea ce înseamnă că va dura mai puțin timp pentru a tăia gazonul, dar numai dacă curtea este relativ plată și uniformă ca formă. Punțile mai late pot tăia rapid parcele drepte, dar fac mai dificilă navigarea în jurul obstacolelor precum paturi de flori, copaci și tufișuri. Punțile mai mici sunt mai ușor de manevrat, dar necesită mai multe treceri pe zone drepte, deschise.

• Iarba tăiată: mașinile de tuns iarba se pot ocupa de iarba tăiată în mai multe moduri. Opțiunea cea mai puțin costisitoare este să cumpărați pur și simplu o mașină de tuns iarba cu descărcare laterală, care scuipă iarba tăiată înapoi pe gazon. Mulți proprietari pur și simplu lasă iarba tăiată în curtea lor, deoarece acestea se va dezintegra și va acționa ca îngrășământ, ajutând la cultivarea unui înveliș luxuriant și frumos. Cu toate acestea, bucățile tăiate sunt groase și/sau aglomerate, acestea pot avea efectul opus, dăunând gazonului.

Cealaltă opțiune obișnuită este o mașină de tuns iarbă cu un sac. Aceste mașini sunt de obicei mai scumpe, deoarece trebuie să cumpărați o pungă separat, dar vă scutesc de a fi nevoit să vă greblați curtea, deoarece colectează decupaje pe măsură ce mergeți. Cu toate acestea, dacă aveți o curte mare, rețineți că este posibil să fie nevoie să goliți sacul de mai multe ori când cosiți. De asemenea, va trebui să găsiti o modalitate de a va elibera de iarba taiata, indiferent ca o veti folositi pentru compost sau pune in saci pentru a fi reciclata.

• Atașamente: dacă alegeți o mașină de tuns iarba, este posibil să doriți una care să fie compatibilă cu diverse atașamente, deoarece aceasta poate crește foarte mult utilitatea mașinii dumneavoastră. Unele atașamente populare (pe care trebuie să le cumpărați separat) includ cărucioare de basculantă, greble, aeratoare de gazon, distribuitoare de îngrășăminte, role de gazon și multe altele.

Există o mulțime de alte accesorii pentru mașina de tuns iarba disponibile. Unele opțiuni populare includ: carucioare utilitare pentru transportul sculelor și materialelor,freze de zăpadă, instrumente de aerisire a gazonului, distribuitoare de îngrășăminte, role de gazon, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.