Cum a schimbat ONJN industria pariurilor

Industria jocurilor de noroc din tara noastra s-a transformat in mod pozitiv odata cu reglementarile aduse de infiintarea ONJN (Oficiul National pentru Jocuri de Noroc). Probabil ca ai auzit de agentii licentiate, stii ca agentiile serioase au licenta, deci probabil vrei sa afli cum influenteaza ONJN existenta caselor de pariuri si a cazinourilor.

In acest articol vei putea citi cele mai importante informatii despre ONJN si ce inseamna ca o agentie de pariuri detine o licenta in Romania.

Ce este ONJN?

ONJN este acronimul Oficiului National pentru Jocuri de Noroc. Aceasta institutie a statului roman este direct subordonata Guvernului Romaniei.

Oficiul National a fost infiintat in anul 2013, cu scopul de a introduce reglementari si reguli de functionare in industria pariurilor si a jocurilor de noroc. Primele ordonante si hotarari de Guvern au pus bazele unei legislatii coerente si moderne in acest domeniu. In prezent, companiile care doresc sa organizeze jocuri online dedicate jucatorilor din Romania trebuie sa obtina o licenta de functionare din partea ONJN.

Ce inseamna o agentie licentiata online?

ONJN stabileste reguli si limite pentru agentiile de pariuri din Romania. Legislatia in domeniul jocurilor de noroc contine diferite norme pentru a asigura un cadru de joc corect, echitabil si responsabil.

Licenta ONJN de functionare se obtine dupa analize aprofundate, dupa indeplinirea mai multor criterii si dupa o verificare amanuntita a operatorului care doreste organizarea jocurilor de noroc. Primul pas este obtinerea unei licente clasa 1, destinata caselor de pariuri. Licenta se acorda pentru un an, dupa care urmeaza audituri si o reinnoire a licentei pentru operator, pe o perioada de maxim 10 ani.

Azi exista numeroase case de pariuri acceptate de catre ONJN pe piata din Romania, iar multe dintre ele ofera servicii si platforme de cea mai buna calitate pentru jucatori. Daca vrei sa alegi dintre zecile de case de pariuri disponibile pe internet poti citi si pareri despre agentii de pariuri ale jucatorilor, pentru a vedea exact recenzii reale si experienta altor pariori pe respectivele site-uri.

Poti verifica in orice moment daca un anumit operator are sau nu are licenta ONJN. De regula, pe prima pagina a site-ului, in partea de jos este mentionata licenta, numarul acesteia, data obtinerii si valabilitatea. La fel de bine poti consulta lista alba a caselor de pariuri licentiate ONJN, aflata direct pe site-ul acestei institutii.

Nu ceda tentatiei sa accesezi orice platforma online de jocur, care nu are licenta, pentru ca te expui la mari riscuri, mai exact unei amenzi de pana la 10.000 RON.

Ce schimbari a produs aparitia ONJN?

In anii anteriori lui 2013, pe internet erau disponibile tot felul de agentii de pariuri online, care ofereau diferite jocuri, in conditii incerte. Ca jucator, riscai sa fii inselat, sa depui sume pe care nu le mai puteai recupera sau sa existe probleme in retragerea castigurilor. Neplata impozitelor datorate statului era iarasi o problema majora, iar lipsa unui sistem corect organizat de reglementare era resimtita in piata jocurilor de noroc.

Cel mai important rol al ONJN este fara indoiala licentierea. Oferirea dreptului de functionare este efectuata intr-un cadru legal, cu criterii de performanta bine stabilite. Orice casa de pariuri care a obtinut licenta ONJN este sigura, functioneaza legal, ceea ce inseamna ca jucatorii pot paria fara griji si au siguranta deplina a tranzactiilor si certitudinea unor jocuri corect organizate.

ONJN a introdus in lumea caselor de pariuri o serie de obligatii certe pentru operatori. Acestia trebuie sa plateasca anual impozitul pe profit, ca orice alta companie, de altfel, taxe de licenta, retin procentul de 2% din depuneri de la jucatori si se ocupa si de retinerea la sursa a impozitelor pe castiguri ale clientilor, sume care sunt apoi transmise bugetului de stat. 

Acest cadru legal implica, de asemenea si obligatii pentru jucatori. Acestia au acces online doar la platforme ale operatorilor care au primit licenta ONJN, trebuie sa parcurga procedura de verificare a contului pentru a-si demonstra identitatea si bineinteles ca sunt acceptate pe aceste site-uri de gambling doar persoanele majore.

Operatorii licentiati ofera mai multe avantaje celor care aleg sa joace pe aceste platforme. In primul rand sunt securizate cibernetic, toate tranzactiile sunt sigure, iar jocurile se desfasoara corect, respectand normele de functionare. Casele de pariuri licentiate pot fi contactate oricand, raspund in fata legii, se supun reglementarilor ONJN, astfel ca tu te poti distra fara nicio grija si in deplina siguranta pe aceste site-uri autorizate.

In concluzie, crearea ONJN a insemnat un pas important spre legalitate si corectitudine, un cadru  reglementat pentru jocurile de noroc din Romania. Siguranta cu care azi putem juca la casele de pariuri si cazinourile online se datoreaza eforturilor continue depuse de ONJN pentru a verifica, controla si aproba solicitarile operatorilor din tara si strainatate care aplica pentru o licenta de functionare in tara noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.