Ce trebuie să știi despre implantul dentar?

Pierderea unuia sau a mai multor dinți nu e ușoară. Nu doar din perspectivă estetică, dar și din punctul de vedere al sănătății orale. Un singur dinte lipsă poate duce la migrarea celorlalți dinți, iar în timp la fenomene mai grave precum diminuarea osului alveolar. Protezele și punțile nu rezolvă toate problemele, de exemplu, nu te vor proteja de pierderea osoasă. Alternativa constă într-un implant dentar.

Acesta va arăta exact ca un dinte obișnuit, nu are nevoie de o îngrijire aparte și nu trebuie să-ți faci griji în ceea ce privește alimentația. Totul începe cu o vizită la medicul stomatolog, care va evalua situația și îți va spune dacă implantul e potrivit pentru tine și ce e de făcut mai departe. Pe scurt, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre implantul dentar.

Are o rată de succes foarte mare

Una din marile temeri e că vei investi o grămadă de bani pentru nimic. Ei bine, rata de succes a implanturilor dentare e de aproximativ 95%. Cu cât se utilizează o tehnologie mai avansată, cu atât șansele de probleme sunt mai mici. 

Riscuri există, la fel ca la oricare intervenție chirurgicală, însă sunt minime. Dacă ai mai avut operații care s-au vindecat greu, e bine să discuți cu medicul stomatolog despre opțiunile tale, pentru a preveni eventuale probleme.

Au mai multe avantaje pe termen lung față de proteze sau punți

Protezele și punțile sunt alternative la implantul dentar considerate de mulți mai simple și mai accesibile. Avantajul lor e că pot fi făcute oricui, chiar și persoanelor cărora implantul le este contraindicat. 

Implantul însă te va proteja împotriva pierderii osoase, va reduce riscul de boli gingivale și nu va afecta ceilalți dinți. Implantul durează mai mult, nu trebuie înlocuit și nu necesită o îngrijire specială.

Un implant dentar nu înlocuiește doar dintele lipsă

Acesta înlocuiește și rădăcina, ceea ce ajută la menținerea densității osoase și a sănătății orale în general. În plus, asta te va ajuta în timp să uiți complet că ai un implant și că acela nu e dintele tău real.

Cu o rată de succes de aproximativ 95% și o durată de viață mult mai mare decât protezele sau punțile, implantul dentar e o investiție care merită. Asigură-te că procedura e făcută într-o clinică cu aparatură modernă, precum Alverna Dental Studio, pentru a riscuri minime și șanse mari de reușită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.