3 lucruri de știut pentru o grădină perfectă

Cu toții ne dorim o grădină superbă, cu iarba mereu la un verde perfect la înaltimea potrivită. Iar dacă ai flori sau alte culturi, cu siguranță îți dorești să crească frumos, să dea roade. Toate acestea necesită puțină muncă: trebuie să știi când să tunzi iarba, cum să îngrijești plantele, când și dacă să folosești fertilizator și multe altele. Din punctul de vedere al echipamentelor, două îți vor face viața mult mai ușoară: o mașină de tuns iarba și un motocultor. De aici, trebuie doar să te apuci de treabă.

1. Tunde iarba la momentul potrivit

Odată ce ai o mașină de tuns iarba, procesul e simplu. Cel puțin din punctul de vedere al muncii fizice. E bine să o tunzi doar când ajunge la 5-8 cm. Mai înaltă de atât va face umbră rădăcinilor și îi poate afecta calitatea. Dacă o tunzi mai repede, îi iei din timpul de refacere, ceea ce din nou nu-i va face bine.

2. Nu folosi fertilizator prea devreme

La fel ca tunsul ierbii și în cazul utilizării fertilizatoarelor trebuie să găsești momentul optim pentru rezultate perfecte. Acesta e în general toamna pentru că plantele vor avea timp să fie hrănite, iar rădăcinile vor fi consolidate.

Vei vedea că unii fertilizează solul primăvara. Nu e neapărat greșit, dar e mult mai riscant pentru că dacă aplici prea repede, energia plantei va fi mutată spre dezvoltarea frunzelor la un moment inoportun. Momentul ideal pentru fertilizarea de primăvara e luna mai, dar depinde și de regiunea în care te afli sau plantele pe care vrei să le cultivi.

3. Scapă de buruieni

Dacă pentru primele două activități trebuia să aștepți momentul potrivit, în cazul buruienilor e bine să scapi de ele cât mai repede. Pe măsură ce cresc, rădăcinile lor devin tot mai puternice și va fi tot mai greu să le elimini.

Dacă te confrunți des cu buruieni, e recomandat să nu tunzi iarba exagerat de scurt, dar și să eviți fertilizarea solului primăvara. 

Prea multă sau prea puțină apă creează din nou un mediu propice pentru buruieni. Udarea gazonului, trebuie stabilit de specialiști în funcție de condițiile meteo și solul în care crește gazonul. În caz de secetă și caniculă, poți să-l uzi mai frecvent, dar nu exagera, pentru că un sol suprasaturat de apă atrage boli. Î-ți recomandăm implementarea unui sistem de udare, atât pentru confortul tău cât și pentru sănătatea gazonului tău

În concluzie

Pentru a avea o grădină perfectă e necesar să urmezi câțiva pași simpli. Poate părea puțin mai greu la început, dar după ce înveți ritmul plantelor din grădină, nu vei mai avea probleme. Unelte precum motocultoarele sau mașinile de tuns iarbă, pe care le poți găsi cu ușurință la Bronto, îți vor ușura munca și te vor ajuta să te bucuri de grădina ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.