Îți place să mergi cu bicicleta? Iată ce accesorii să iei cu tine!

Mersul cu bicicleta e o activitate preferată de mulți oameni, când vine vorba de a face sport. Astfel, poți face un antrenament cardio intens, cu mai puține riscuri pentru sănătatea articulațiilor în comparație cu alergatul sau alte tipuri de programe fitness. E avantajos că poți alege cu ușurință nivelul de dificultate, mergând mai repede sau mai încet și setând vitezele bicicletei.

În plus, pedalând, iei o gură de aer curat, observi mai bine lumea din jur și explorezi locuri mai greu accesibile. Unii oameni aleg chiar să ducă pasiunea la un nivel profesionist și, de aceea, se înscriu la un club de ciclism. Indiferent de situația în care te afli, dacă ești biciclist doar în timpul liber sau sportiv, sunt anumite lucruri pe care le poți lua cu tine pentru o experiență cât mai bună.

Iată ce accesorii să ai mereu cu tine când mergi cu bicicleta!

  • Lanternă pentru bicicletă

Dacă îți place să pedalezi noaptea în zone slab luminate, acest accesoriu nu trebuie să-ți lipsească, ca să fii în siguranță pe bicicletă. Așa vei vedea mai ușor obstacolele de pe traseu și vei atenționa șoferii sau pietonii că te apropii. Lanternele LED sunt reîncărcabile, având un cablu USB care se conectează la un acumulator.

  • Mănuși de protecție

Mănușile pentru ciclism nu sunt o idee bună doar la temperaturi scăzute, ci și în restul situațiilor. Mai ales dacă pedalezi off-road, denivelările drumului pot să-ți afecteze negativ articulațiile încheieturii mâinilor. S-ar putea să ai dureri serioase, care te vor împiedica să mai mergi cu bicicleta pentru ceva timp. 

Mănușile absorb o mare parte din șocuri, astfel încât să nu ai probleme chiar și pe trasee lungi. De asemenea, purtându-le vei evita și eventualele accidentări provocate de transpirație. În ultimul timp au apărut și variante high-tech, cu lumini led și acumulator încorporat.

  • O husă bună pentru protecția telefonului în orice condiții 

Deși nu e indicat să folosești telefonul în timp ce pedalezi, poate uneori ai nevoie să oprești ca să verifici traseul sau să răspunzi la telefon. Mai ales când ești obosit, se poate întâmpla să îți cadă din mână. Cu siguranță nu vrei să se spargă display-ul de suprafața dură a șoselei. 

Ca să eviți experiențe neplăcute din acest punct de vedere, e indicat să echipezi telefonul cu o husă tip carte, care va proteja ecranul de obiecte ascuțite, cum ar fi pietrele. Variantele pentru spate nu sunt o variantă bună, mai ales dacă preferi să nu pui folie de sticlă pe ecran. 

Există o mulțime de astfel de accesorii, care să se potrivească tuturor gusturilor și nevoilor. De exemplu, ai la dispoziție multe tipuri de huse pentru telefoane Samsung, ca acesta să fie protejat de orice suprafețe dure.

  • Un ceas pentru ciclism

Ca să monitorizezi mai bine progresele pe care faci, poți să porți în timp ce pedalezi un ceas pentru ciclism. Acest gadget îți indică viteza, ritmul și distanța prin GPS, măsoară ritmul cardiac la încheietură și îți arată indicațiile pentru traseu. 

De asemenea, are și alte funcții ca măsurarea caloriilor, somnului, precum și afișarea apelurilor și a mesajelor nepreluate.

Așadar, dacă vrei să te aventurezi și tu într-o plimbare prelungită cu bicicleta, pe trasee mai puțin umblate sau mai dificile, ai grijă ca niciunul dintre obiecte menționate să nu îți lipsească din rucsac!

Sursă foto: Storyblocks.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.