Îți dorești o vacanță de toamnă în Cluj? Află AICI cum să ai un concediu lipsit de griji!

Clujul este de departe unul dintre cele mai vizitate orașe din România de către străini, dar și de românii care vor să își amintească de tradițiile țării. Dacă este și cazul tău, nu ar trebui să ratezi o astfel de incursiune în inima Transilvaniei, mai ales toamna, când vremea este nemaipomenită pentru astfel de excursii.

Înainte de a pleca la drum totuși, ar fi bine să faci câteva aranjamente pentru a sta fără griji. Mai jos poți afla, în linii generale, care sunt acestea și cum să îți planifici un concediu reușit ale cărui amintiri să îți rămână pentru totdeauna.

Iată cum să plănuiești un concediu reușit în Cluj și în jurul orașului!

  •  Fă rezervare pentru cazare cu câteva săptămâni înainte

Clujul este unul dintre cele mai aglomerate orașe din țară, conform mai multor studii, care îl plasează pe primele locuri în materie de turism, de aceea este destul de greu să găsești cazare indiferent de anotimp. De exemplu, în 2018, Clujul a fost al patrulea cel mai vizitat oraș din România. Dacă te gândești cumva ca vara este mai dificil să faci o rezervare, este bine să știi ca și toamna este la fel.

În momentul în care te-ai hotărât asupra datei de plecare, este bine să îți faci rezervari in ceea ce priveste cazarea. Partea bună este că nu trebuie să stai chiar în oraș, având destule opțiuni și la marginea acestuia.

  • Călătorește fără prea mult bagaj 

Un mare dezavantaj al românilor când pleacă la drum este că își iau foarte multe bagaje. Ce-ar fi ca de data aceasta să renunți la toate acele haine pe care nu le vei purta? Ideal ar fi să pui într-o geantă strictul necesar și să îți cumperi câte ceva ca amintire de prin locurile pe care le vizitezi, mai ales dacă ai în vedere faptul că vei vedea o mulțime de lucruri tradiționale, pe care le poți purta cu alte ocazii.

  • Folosește ghidurile de călătorii

Dacă nu ești adeptul explorărilor sau mergi cu familia și vrei ceva sigur, ai la dispoziție foarte multe ghiduri de calatorii despre Cluj și împrejurimile acestuia, astfel încât să nu pierzi timpul căutând opțiuni la destinație.

  • Rezervă o mașină pentru deplasări

Pentru a evita contactul cu foarte multă lume prin intermediul diferitelor mijloace de transport sau dacă știi că ai anumite locuri pe care vrei neapărat să le vezi, închiriază o mașină pe scurtă durată, mai ales că acum ai foarte multe variante la dispoziție și este mult mai comod să călătorești cu un autovehicul decât cu trenul, de exemplu.

În acest fel, îți vei asigura nu doar mijlocul de transport, ci și posibilitatea de a te îndepărta de oraș și de a explora cele mai frumoase zone mai puțin știute de alții.

Toamna este unul dintre cele mai bune anotimpuri pentru a-ți face timp pentru o vacanță, iar Clujul este una dintre destinațiile care merită să fie vizitate nu doar o dată. Dacă nu ai ajuns aici până acum, însă îți dorești acest lucru, acum este momentul potrivit să începi să îți planifici o excursie.

Sursa foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.