Mirosul picioarelor este o problemă foarte frecventă, care poate afecta pe oricine, în orice moment. Chiar dacă acest lucru nu este un semn al unei afecțiuni grave, poate fi destul de neplăcut și jenant.
Principala cauză a mirosului picioarelor este transpirația și poate fi agravată prin purtarea unei singure perechi de pantofi în fiecare zi. În plus, odată cu venirea toamnei și schimbarea încălțămintei de vară, care era mult mai ușoară și prevăzută cu sisteme de aerisire, problema picioarelor mirositoare poate deveni mult mai serioasă.
Transpirația este o funcție naturală a corpului de reglare a temperaturii. Oricine se poate confrunta cu această problemă, indiferent de temperatură sau de perioada anului. Există unele afecțiuni medicale, dar și anumite situații care pot determina o transpirație excesivă: modificările naturale ale hormonilor, în cazul femeilor gravide și al adolescenților, statul în picioare și efortul fizic susținut, stresul, hiperhidroza sau infecția fungică a piciorului. Mai mult, mirosul asociat cu picioarele transpirate este cauzat și de bacteriile de pe piele.
Descoperă câteva secrete pentru a scăpa de mirosul neplăcut al picioarelor!
Când porți pantofi, transpirația de la picioare se impregnează în mod natural în tălpi. Acest lucru asigură mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor naturale de pe piele – chiar și atunci când te descalți.
Dacă transpirația nu s-a uscat complet, bacteriile vor continua să se dezvolte și să producă miros odată ce vei încălța din nou aceeași pereche, iar acesta va fi eliberat atunci când îți vei scoate pantofii.
Pentru a rezolva această problemă, este important să alegi încălțăminte din piele naturală, ce lasă pielea să respire. Dacă ești în căutarea unor ghete bărbătești chic, nu uita să achiziționezi și un spray antibacterian și să îl aplici zilnic în interiorul pantofilor. Vei crea un mediu protector, ce va împiedica dezvoltarea bacteriilor ce cauzează miros neplăcut. Utilizarea și schimbarea regulată a branțurilor poate ajuta, de asemenea, la remedierea acestei probleme.
În plus, se recomandă să alternezi perechile de încălțăminte pentru ca pantofii să se poată usca. Fără un mediu umed și cald, bacteriile nu se vor dezvolta.
Cel mai bine este să porți șosete din fibre naturale, precum bumbacul sau lâna si să le schimbi cel puțin o dată pe zi pentru a evita situațiile neplăcute.
Cum scapi de mirosul neplăcut al picioarelor?
Cea mai eficientă modalitate de a gestiona problema picioarelor urât mirositoare este spălarea zilnică a acestora cu un săpun lichid antibacterian, special conceput pentru astfel de situații. Acest lucru va contribui la reducerea numărului de bacterii ce produc mirosul. Farmacistul te poate sfătui în acest sens.
În plus, există diverse spray-uri pentru picioare, pe care este recomandat să le folosești seara, după duș, înainte de culcare, pentru a lăsa substanțele să acționeze pentru noapte.
Dacă ai semne ale unei infecții fungice, cum ar fi ciuperca piciorului (roșeață, colorații ale unghiilor, piele uscată sau mâncărime între degete), este bine să consulți un dermatolog, pentru a primi tratamentul potrivit.
În concluzie, chiar dacă nu este o afecțiune gravă, mirosul neplăcut al picioarelor este extrem de inconfortabil, însă există câteva soluții simple pentru rezolva această problemă!
Sursa foto: shutterstock.com