Ce trebuie să știi înainte de vizita Clujul

O vacanță în Cluj Napoca sau o călătorie în interes de serviciu îți permite să explorezi frumusețile orașului. Clujul este denumit și “inima Transilvaniei” și este printre cele mai populare și dezvoltate orașe din România. Acesta dispune de numeroase spații verzi, oaze de relaxare și obiective turistice pe care le poți vizita. Înainte de a pleca în Cluj, este important să cunoști câteva informații despre acest oraș.

Iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le știi înainte de vizita Clujul:

  1. Cum este recunoscut Clujul în Europa

Cluj Napoca a fost inclus în lista orașelor artistice ale viitorului. Arhitectura clădirilor, spațiile verzi și obiectivele turistice fac din Cluj un loc special care merită vizitat. Conform unor sondaje realizate în Europa, Clujul a fost desemnat cel mai prietenos oraș în ceea ce privește primirea străinilor. Oamenii în general sunt binevoitori și zâmbitori. Un alt lucru bun despre Cluj este calitatea aerului. Acesta a ocupat locul întâi într-un top 100 al orașelor mari aflate în Uniunea Europeană.

  1. Gastronomie

Pentru gurmanzi, Clujul oferă numeroase posibilități. Orașul este renumit pentru un preparat original, mai exact varză a la Cluj. Dacă ești în vizită, nu trebuie să ratezi acest fel de mâncare delicios. Pe lângă bucătăria tradițional ardelenească și cu influențe maghiare, în Cluj poți să te bucuri de o gamă variată de restaurante cu specific internațional.

  1. Obiective turistice importante

Atât în Cluj, cât și în împrejurimi poți vizita obiective turistice de mare importanță. Pentru a ajunge la ele este recomandat să alegi o mașină de închiriat în Cluj disponibilă pe wlc.ro. Orașul este unul medieval și nu trebuie să lipsească de pe lista ta vizitarea Pieței Unirii, Casa Matia Corvin construită în stil gotic, Cetățuia, Muzeul Etnografic al Transilvaniei sau Bastionul Croitorilor. În apropiere de Cluj poți admira Castelul Banffy din Bonțida, Cheile Turzii, Stufărişurile de la Sic sau Pădurea Hoia Baciu.

  1. Locurile perfecte pentru petrecere

În Cluj există o stradă plină ochi de baruri și restaurante unde tinerii petrece în voie. Se numește strada Piezișă și este locul ideal dacă ești în căutare de distracție. Și pe timpul zilei te poți opri în acest loc pentru a te bucura de o băutură răcoritoare. Pentru cei care iubesc viața de noapte, pe această stradă din Cluj vei găsi cluburi și pub-uri unde muzica răsună în difuzoare.

  1. Evenimente importante ce au loc în Cluj

E bine de știut că în Cluj au loc două mari festivaluri din țară și din întreaga Europa. Dacă vrei să te bucuri de Cluj în liniște, este bine să eviți perioada în care acestea se desfășoară. Însă, dacă dimpotrivă vrei să mergi special pentru ele, atunci află că anual are loc festivalul Untold. Aproape de oraș te poți bucura și de festivalul Electric Castle, organizat la Castelul Banffy Bonțida.

În concluzie, merită să vizitezi orașul Cluj cel puțin o dată. Dacă ai ocazia să ajungi în inima Transilvaniei nu rata cele mai importante obiective turistice! Ține cont de informațiile de mai sus pentru a te bucura de o vacanță minunată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.