Ce trupe vin la prima ediție CLUJ BLUES FEST 2014! eClujeanul.ro vă oferă două invitații la festival!

Prima ediție a Festivalului Internațional „Cluj Blues Fest” va avea loc, timp de două zile, 7-8 noiembrie, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, având ca invitați trupe din Ungaria, Bulgaria și România.

Prețul unui bilet este de 40 de lei pentru o zi, respectiv 60 de lei abonamentul pe cele doua zile de festival.

Biletele se gasesc la sediu Muzeului Etnografic al Transilvaniei si la Libraria Bookstory, Bvd. Eroilor nr. 6.

Rareş Totu Midnight Sun (România)

Înfiinţat în anul 2004 , Midnight Sun este primul supergrup românesc de după revoluţie condus de chitaristul Rareş Totu, unul din cei mai buni chitarişti de blues din România. A luat fiinţă ca o continuare a formaţiei internaţionale Trans Express, reunind patru membri cu un box office impresionant, abordând un stil rar întâlnit la noi, aşa numitul Jam Band. O fuziune de Blues, Jazz şi Funk cu pasaje improvizatorice prelungite, cu sclipiri instrumentale rar întâlnite în România, în care cei patru virtuozi frizează, pe lângă stilurile mai sus amintite, muzica experimentală şi uneori chiar Rockul. Având ca bază piese clasice ale Jazzului si Bluesului, Midnight Sun aduce la fiecare spectacol o versiune nouă, inedită, răsturnările de ritm şi de stil curgând parcă firesc în muzica celor patru ardeleni.

Vasko the Patch and Poduene Blues Band (Bulgaria)

Maeştrii bulgari ai blues-ului vin la Cluj pentru prima oară în prodigioasa lor carieră. Una din cele mai vechi formaţii de blues din Bulgaria îl are ca şi lider e renumitul Vasko the Patch, renumit chitarist dar şi cântăreţ la muzicuţă şi vocalist de calitate, unul din artiştii respectaţi ai scenei de profil bulgăreşti.

Trupa va deschide CLUJ BLUES FEST, vineri, 7 noiembrie 2014, ora 19.30.

Borsodi Blue Trio (Ungaria)

Una din cele mai bune trupe de blues din Ungaria, Borsodi Blue Trio, din Gyula, vine la Cluj să ne încânte. Formaţia a cântat pe cele mai importante scene de profil din Ungaria. Troiul maghiar condus de Borsodi Laszlo (chitară solo) abordează un blues clasic, plin de feeling.

Formaţia va concerta în cea de a doua seară din festival, pe 8 noiembrie 2014.

Straight from the Bottle (Cluj, România)

„Straight From The Bottle oferă o interpretare foarte sinceră, intensă şi directă a blues-ului, fără ocolişuri, fără compromisuri, exact ca senzaţia oferită de o bere rece sorbită direct din sticlă într-o zi toridă de vară. Trupa abordează un funky-blues-rock foarte efervescent, dinamic, dansant, presărat cu multe improvizaţii şi momente inedite, iar uneori sunt prezenţi şi invitaţi-surpriză”, detaliază Bogdan Cristea, chitaristul şi fondatorul formaţiei.

Straigh from The Bottle

Trupa s-a înfiinţat în Cluj-Napoca și a concertat în mai multe oraşe din ţară, iar în 2013 a cântat în încheierea festivalul internaţional Transylvania Blues, Jazz and Wine Festival.

eClujeanul.ro oferă două invitații la Cluj Blues Fest pentru doi cititori fideli. Tot ce trebuie să faceți este să lăsați un comentariu în care să ne spuneți, pe scurt, de ce doriți să luați parte la acest eveniment și să ne dați un LIKE pagina noastre de Facebook http://facebook.com/eclujeanul (dacă nu ați făcut-o deja). Termenul limită este marți, 4 noiembrie, ora 23:59. Invitațiile vor fi acordate prin tragere la sorți folosind platforma Random.org.

Vă rugăm să comentați cu o adresa de email validă pe care o verificați ZILNIC pentru a vă putea contacta mai ușor dacă veți câștiga.

3 thoughts on “Ce trupe vin la prima ediție CLUJ BLUES FEST 2014! eClujeanul.ro vă oferă două invitații la festival!

  1. Doresc o invitatie la concert pentru ca de mic am fost pasionat de acest gen de muzica si asta e o sansa unica pentru mine sa iau parte la un concert de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.