Janis Stuf s-a închis temporar pentru că funcționa fără autorizații! La această oră localul este încă deschis!

În urma unei razii de amploare făcute în urmă cu câteva zile la Janis s-a finalizat cu închiderea temporară a localului, anunță IPJ Cluj orintr-un comunicat de presă.

janis stuf

„Activitatea agentului economic a fost sistată temporar până la remedierea neregulilor privind amenajarea spaţiilor pentru nefumători şi s-a aplicat o sancţiune de 1.000 lei, în conformitate cu normele Legii 349/2002”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Simona Vîrci.

În urma controlului, poliţiştii de investigarea fraudelor au aplicat o amendă de 20.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite. Poliţiştii de ordine publică au sancţionat contravenţional agenţii de pază, cu câte 100 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

De asemenea, în urma neregulilor constatate s-au aplicat următoarele sancţiuni contravenţionale: 2.000 lei pentru lipsa acordului de funcţionare, conform prevederilor O.G. 99/2000; 2.500 lei pentru ocuparea abuzivă a domeniului public, conform H.C.L. 191/2009; 1.000 pentru nerespectarea prevederilor legale privind condiţiile igienico-sanitare, conform H.G. 857/2011; 5.000 lei pentru funcţionarea fără autorizaţie din partea I.S.U., conform Legii 307/2006.

Lanțul JANIS a fost ținta unei ample acțiuni la care au participat reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, ai Direcţiei de Sănătate Publică a Județului Cluj, ai Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (Cluj), ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Cluj, ai Agenţiei de Protecţie a Mediului Cluj, ai Poliției Locale a municipiului Cluj-Napoca, precum şi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.