Ce variantă de Poker Texas Holdem ți se potrivește?

În timp ce jocul de Poker are mai multe moduri prin care poate fi jucat, cel mai popular dintre ele este Texas Holdem. La rândul lui, Texas Holdem are și el câteva moduri în care poate fi jucat. Dacă vrei să vezi care dintre ele ți se potrivește, vom vorbi despre cele mai populare 4 moduri în paragrafele de mai jos. Dacă vrei să îți perfecționezi stilul de joc, îți recomandăm să nu ignori nicio informație!

Limit

Pentru a vedea care sunt toate tipurile de Texas Holde, este indicat să consulți oferta de jocuri de pe o platformă cunoscută de Poker online. Dacă vrei să afli cum sa faci bani online, va trebui să te decizi asupra stilului de joc pe care îți dorești să îl practici. În oferta unei platforme online există mult mai multe variante de joc în funcție de timpii de așteptare, mize, număr de jucători sau tipul de turneu, dar pentru a ne rezuma la cele mai cunoscute, vom începe cu Texas Holdem Limit. Cuvântul Limit are și el o conotație destul de sugestivă în contextul acestui joc deci fii atent la tot ceea ce vom spune aici.

Pentru început, este știut foarte bine că Limit Texas Holdem este un tip de joc de Poker foarte cunoscut printre începători ca fiind cea mai bună soluție pentru care se află la primul contact cu un joc de Poker online. Dacă este pentru prima dată când te-ai aventurat într-un cazino sau pe platforma unui furnizor de poker, Limit este modul de joc cu care ar trebui să începi. Spunem asta pentru că funcția Limit te scapă de gestiunea mizelor plasate pe fiecare pariu din joc.

O să luăm un exemplu clar pentru a nu crea și mai mult confuzie. Când un jucător începător intră la o masă de poker, acesta se lovește de câteva obstacole care îl fac să devină ușor emoționat și îl îndeamnă să ia decizii nu atât de bune. Limit-ul te ajută să rămâi calm deoarece mizele sunt prestabilite. Dacă ești la o masă de joc cu Limit 5/10 RON, acesta vor fi mizele pe toată durata jocului. Până după flop, vei putea miza numai câte 5 RON, iar la turn și river, mizele cresc la 10 RON. Important este că jucătorii știu asta și se pot concentra și pe alte detalii din joc.

Pot Limit

Pot Limit este un stil de Texas Holdem nu foarte diferit de Limit. În sensul limite, ambele respectă principiul limitării sumelor ce pot fi pariate, dar în cazul jocului de Pot Limit, jucătorii care sunt ceva mai experimentați pot juca acest joc deoarece mizele cresc încet, încet. Dacă la Limit Texas Holdem mizele ar fi fost stabilite de condițiile de joc, Pot Limit Texas Holdem pune altfel de limite mizelor plasate de către jucători. 

Mizele nu pot fi mai mari decât potul care s-a adunat deja la mijlocul mesei, dar nici atât de mici pe cât sunt cele prestabilite în Limit. Adică dacă ai început cu bet de 5 RON, iar potul a ajuns la 500 RON, următoarea ta miză maximă poate ajunge până la 500 RON. Evident, jocul devine accesibil jucătorilor ceva mai experimentați și nu recomandăm unui jucător începător să se aventureze în astfel de mize periculoase.

No-Limit

No-Limit Texas Holdem este acel joc popular unde vei vedea că se joacă cele mai multe mese din întreg cazinoul. Chiar dacă ești online sau offline, No-Limit este una dintre cele mai intense și distractive, dar și riscante și volatile moduri de joc din Texas Holdem. Practic, nu există nicio limită. Poți să pariezi all-in oricând și poți să treci de la o miză mică la o miză mare după cum îți vine cheful.

Dacă potul este 100 RON, poți oricând să faci un pariu de 599 RON, iar dacă jucătorul nu are suficienți bani să plătească suma pe care tu ai cerut-o, banii care nu au fost acoperiți vor fi păstrați într-un teanc de chipsuri separat pentru a putea face un calcul corect la sfârșitul rundei.

Ultimate

Nu îți vom spune prea multe despre Ultimate Texas Holdem pentru că este un stil de joc despre care comunitatea din România nu știe atât de multe. Spre deosebire de toate celelalte moduri de joc enumerate mai sus, Ultimate Texas Holdem se joacă împotriva casei. Adică tu și dealerul, veți primi câte 2 cărți, iar tu vei începe să faci pariuri. Jocul este mult mai intens și va trebui să fii mult mai concentrat.

Concluzie

Deci, după toate informațiile pe care ți le-am oferit, care crezi că este cel mai potrivit mod de joc din Texas Holdem? Crezi că încă ești un începător și ar trebui să joci variante Limit? Mergi în cazino, vezi dacă ai emoții la variantele no-limit, iar dacă te simți constrâns de situație, revino la variantele Limit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.