Cea mai mare pensie din România este de 79.000 lei. Cine o încasează?

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a dezvaluit luni seara ca cea mai mare pensie din Romania este de 79.000 de lei. Cel care primeste aceasta pensie se numeste Gheorghe Bălăsoiu, pensia sa crescand de anul trecut cu inca 2.000 de lei. In 2020, el avea 77.000. El primeste pensie speciala, instituita de PSD in anii trecuți.

Cea mai mica pensie din Romania, dupa celebra Lege a pensiilor adoptata de PSD, este de numai 100 de lei. In acelasi timp, cea mai mare pensie, una speciala, este de 79.000 de lei, a mai dezvaluit Turcan. Dezvaluirile au fost facute de Raluca Turcan chiar la Antena 3, postul de propaganda al PSD.

Nu-i spun profesia sau numele celui care castiga aceasta pensie foarte mare, pentru ca ne dorim sa-i tinem aproape pe oameni, nu sa-i antagonizam unii impotriva celorlalti. Este important sa reducem inechitatile prin noua lege a pensiilor, sa impunem principiul bazat pe contributivitate”, declarat Turcan.

Insa numele celui care beneficiaza de cea mai mare pensie a fost dezvaluit anul trecut de deputatul PNL Florin Roman.

Cea mai nesimtita pensie speciala din Romania este in prezent de 77 .000 de lei, pensia unui fost comandant magistrat de penitenciar in perioada comunista. In 2017, aceasta pensie era de 33.400 de lei. Astazi, ea a ajuns la 77.000 de lei. Ii rog pe cei care nu vor sa vada adevarul sa incerce macar sa urmareasca cifre. Si, pentru ca sa nu existe niciun dubiu ca initiatorii si parintii pensiilor speciale, cei de la PSD, vor astazi altceva, vreau sa precizez ca sunt noua legi speciale care reglementeaza pensii speciale„, a declarat Roman in ianuarie 2020 in plenul Camerei Deputatilor, in incercarea de a-i convinge pe deputati sa voteze proiectul PNL de eliminare a pensiilor speciale.

Pensia ar fi incasata de Gheorghe Balasoiu, fost procuror comunist si fost comandat al Penitenicarului Colibasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.