Cea mai tare expoziție de fotojurnalism, „World Press Photo”, revine și anul acesta la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca

Cea mai importantă expoziţie de fotojurnalism la nivel global, „World Press Photo”, va putea fi vizitată şi anul acesta în Cluj-Napoca, cu sprijinul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, alături de Ministerul Culturii şi Ambasada Olandei în România.

Evenimentul din Cluj-Napoca este organizat de Fundația Eidos și face parte din expoziția anuală internațională „World Press Photo”, itinerată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție.

Expoziția va putea fi vizitată la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca în perioada 10-21 iulie 2020, iar programul de miercuri până duminică este între orele 10:00 – 17:00. Vernisajul va avea loc pe 9 iulie, de la ora 18:00.

„Având în vedere că astăzi lumea, jurnalismul și fotografia suferă modificări seismice, WPP se străduiește să ajute atât jurnaliștii vizuali, cât și publicul lor să înțeleagă și să răspundă la aceste transformări, astfel încât aceste libertăți să poată fi asigurate, iar în lupta cu știrile false, să se alăture și exemplele de excelenţă practică”, a declarat Cristian Movilă, fondator Eidos Foundation, reprezentant „World Press Photo” în România.

Din partea Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Alexandra Sârbu, istoric de artă şi muzeograf, se alătură echipei Fundaţiei Eidos, pentru a coordona această ediţie la nivel local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.