Cei mai buni 150 de jucători de squash din lume vin la Cluj-Napoca pentru a participa în acest week-end la Romanian Open Squash 2018!

Turneul internațional ROMANIAN OPEN SQUASH 2018 aduce în acest an la Cluj-Napoca elita squash-ului profesionist internațional. 150 dintre jucătorii de top mondial de squash, între care și câțiva români și chiar clujeni, se vor înfrunta într-o competiție care oferă premii în valoare de peste 7.000 de dolari și un loc garantat la Campionatul Mondial, cel mai important turneu al circuitului profesionist PSA World Tour, care va avea loc în 2019 în Chicago.

Romanian Open Squash este la a șasea ediție și este singurul concurs de squash din România desfășurat pe un teren de sticlă. Competiția are loc la Cluj-Napoca, în atriumul central al complexului comercial Iulius Mall, de vineri 16 noiembrie, ora 12.00 până duminică, 18 noiembrie, ora 17.00. Finalele campionatului vor avea loc, duminică 18 noiembrie, după ora 13.00.

Jucătorii profesioniști din PSA Challanger Tour care participă la evenimentul de la Cluj vin din 20 de țări, între care: Spania, Cehia, Olanda, Anglia, Austria, Ungaria, Grecia, Bulgaria, România și Polonia. Printre participanți se află nume importante ale circuitului profesionist si foști campioni ai edițiilor precedente, precum Daniel Poleshchuk, Bernat Jaume cât și trei dintre cei mai buni jucători din Egipt, țara care domină topul circuitul internațional profesionist: Youssef Ibrahim, Tarek Shehata si Ahmed Hosny.

„Împreună cu Primăria și Consiliul Local Cluj Napoca, de la an la an reușim să creștem calitatea turneului organizat în orașul nostru. ROMANIAN OPEN SQUASH devine cu fiecare an care trece punctul de reper pentru anul competițional de squash al României și un important turneu profesionist de squash de nivel PSA frecventat de cei mai buni jucători de squash ai lumii.

Este un deziderat al comunității de squash din România să reușim să atingem în următorii 5-10 ani performanțele unor țări cu mai mare tradiție în squash, să avem mii de jucători legitimați la cluburile de squash din România și să beneficiem de o infrastructură cât mai mare, să putem practica jocul de squash pe aproximativ 500 terenuri de squash. Le mulțumim și în acest an partenerilor dragi ai acestui eveniment și vă invităm să ne urmăriți în Iulius Mall cât și în direct pe canalul propriu de pe https://www.youtube.com/prosquashromania„, a declarat Sebastian Baciu, Președinte ACS PRO SQUASH CLUJ NAPOCA.

În premieră, turneul va fi transmis live în România de o televiziune cu acoperire națională, LookSport, sâmbătă și duminică între orele 15 și 17.

De la începuturile ei, misiunea ACS PRO SQUASH CLUJ NAPOCA este să ajute construirea comunității de squash din România până la nivelul celor europene. Viziunea asociației este de a rămâne promotorul celui mai mare turneu de specialitate din Sud- Estul Europei, prin intermediul numărului și nivelului calitativ al jucătorilor, al fondului de premii și prin intermediul conceptului și premierelor pe care le aduce fiecare nouă ediție.

Programul complet al turneului Open organizat împreună cu Federația Română de Squash, poate fi consultat AICI.

Iar cel profesionist din cadrul PSA Challanger Tour – AICI.

Mai multe informații despre turneu dar și despre ACS PRO SQUASH CLUJ NAPOCA, găsiti pe www.romanianopensquash.ro.

Program eveniment

Vineri, 16 Noiembrie – Terenul mobil de sticlă, Iulius Mall

12:00 – 18:00 Turneu profesionist PSA-Turul 1
18:00 – 22:00 Turneu FRS Open
Terenul mobil de sticlă, Iulius Mall

Sâmbătă, 17 Noiembrie – Terenul mobil de sticlă, Iulius Mall

10:00 – 13:00 Turneu profesionist PSA-Sferturi de finală
13:00 – 16:00 Turneu FRS Open
16:00 – 18:00 Turneu profesionist PSA-Semifinale
18:00 – 22:00 Turneu FRS Open

Duminică, 18 Noiembrie – Terenul mobil de sticlă, Iulius Mall

10:00 – 13:00 Turneu FRS Open
13:00 – 14:00 Turneu FRS Open-Finala Divizia B
14:00 -15:00 Turneu FRS Open-Finala Feminin
15:00 – 16:00 Turneu profesionist PSA-Finală
16:00 – 17:00 Turneu FRS Open-Finale Divizia A
17:00 – Festivitate de premiere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.