Cel mai bine vândut artist italian revine în România si va concerta pentru prima data la Cluj-Napoca, in 12 noiembrie, la Sala Polivalenta!

Zucchero, artistul italian ale cărui albume s-au vândut în peste 60 de milioane de exemplare, revine în România pentru a susține două concerte în cadrul Zucchero Black Cat World Tour 2016. Pentru prima dată în cariera sa, Zucherro va cânta la Cluj, în 12 noiembrie, de la ora 20.00, la Sala Polivalentă, urmând ca pe 14 noiembrie, de la ora 20.00, artistul să susțină un concert, tot în premieră, la Sala Palatului din București.

În urmă cu doar o lună, Zucchero a lansat Black Cat, album produs de către trei din cei mai importanți producători ai scenei internaționale în acest moment: T Bone Burnett (cel care produce pentru Elton John), Brendan O Brian (Bruce Sprinsteen sau Bob Dylan) și Don Was (producatorul celor de la Rolling Stones). La sfârșitul lunii septembrie, artistul va pleca în turneul mondial de promovare a albumului, turneu care include și cele două concerte din România.

Noul material discografic are 13 piese și include colaborări cu monștri sacri ai rock-ului mondial, Bono și Mark Knopfler – vocalistul, chitaristul și compozitorul Dire Straits. Melodia Streets of Surrender este rezultatul colaborării artistice cu Bono și este orchestrată cu inconfundabila chitară a lui Mark Knopfler. Streets of Surrender (S O S) este un tribut adus victimelor atentatului de la sala de concerte Bataclan din Paris din noiembrie 2015.

Albumul are rădăcini adânci în muzica afro-americană și influențe de rock-blues care ne amintesc de spontaneitatea lui Oro, Incenso e Birra, discul care s-a vândut în peste opt milioane de copii în întreaga lume și la care a colaborat cu Eric Clapton. Black Cat s-a născut din nevoia de libertate creatoare, dintr-un instinct muzical aparte. Albumul nu urmează un anumit trend muzical, nici nu aparține unui anumit gen. Fiecare melodie de pe Black Cat este unică în felul ei, dar toate se îmbină perfect și formează un întreg.

Cariera lui Adelmo Fornaciari (aka Zucchero) a debutat în Italia la începutul anilor 70, iar artistul a devenit cunoscut după ce a participat la mai multe festivaluri din Peninsulă, printre care și celebrul Sanremo. În 1983 înregistrează primul album, Un Po di Zucchero. Este propulsat în vârful topurilor internaționale după ce produce, împreună cu Randy Jackson, mai multe albume care sunt primite foarte bine de public.

Primul succes uriaș îl are după ce scoate albumul Blue’s, în 1987. Materialul discografic, care s-a vândut în 1.3 milioane de exemplare numai în Italia, este și acum cel mai bine vândut material rock din Peninsulă. În turneul de promovare a albumului îi are alături pe Joe Cocker și Miles Davis.

Din acest moment, Zucchero se impune pe scena muzicală internațională, începe colaborări cu legende ale muzicii și este consacrat definitiv drept unul dintre cei mai mari artiști italieni. Drept dovadă, Senza una Donna, melodia care a intrat direct pe primele locuri ale topurilor europene și americane, este considerată una dintre cele mai frumoase compuse vreodată.

În cei peste 30 de ani de carieră, perioadă în care artistul a vândut peste 60 de milioane de albume, a cântat alături de unii dintre cei mai importanți muzicieni ai vremii: Eric Clapton, Ray Charles, B B King, Sting, Brian Adams, Iggy Pop, Brian May sau Luciano Pavarotti.

Zucchero Black Cat World Tour 2016 în România este produs de Diesel Events în colaborare cu Multimedia Organisation Kft.

Biletele vor fi puse în vânzare începând cu data de 30 mai 2016 astfel: pentru spectacolul de la Cluj biletele vor avea preţurile între 78 şi 258 de lei şi pot fi achziţionate de la biroul Diesel Events (P-ţa Unirii 10, Cluj) sau online de la toate agenţiile mari de ticketing (www.eventim.ro, www.biletmaster.ro, www.ticketnet.ro) prin platforma www.dieselevents.ro.

ZUCCHERO DIESEL CJ

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.