Cel mai lung lockdown în China de când a început pandemia

China introduce cea mai extinsă carantină de la începutul pandemiei de COVID-19, scrie BBC. Shanghaiul va fi închis în două etape de-a lungul a nouă zile, în timp ce autoritățile testează populația de 25 de milioane de oameni a orașului.

Până acum, autoritățile s-au abținut să închidă orașul pentru a evita destabilizarea economiei. Lockdown-ul din Shanghai presupune închiderea podurilor şi a tunelurilor şi restricţionarea traficului pe autostrăzi, în încercarea de a limita creşterea numărului de cazuri de COVID-19, informează Reuters.

Carantina anunţată brusc de autorităţile din Shanghai duminică, va împărţi oraşul în două timp de nouă zile, de-a lungul râului Huangpu, pentru a permite testarea „eşalonată”. Este cea mai amplă măsură de acest fel asociată COVID-19 care perturbă activitatea oraşului.

China a mai impus lockdown-uri care au afectat întregi provincii, dar populația lor avea posibilitatea să călătorească în interiorul zonei carantinate.

Shanghai, capitala comercială a Chinei, având o densitate a populației foarte ridicată, este cel mai mare oraș care a intrat până acum în carantină, potrivit BBC.

Un număr record de 3.450 de cazuri de COVID-19 asimptomatice a fost raportat la Shanghai duminică, reprezentând aproape 70% dintre cazurile din întreaga ţară, pe lângă 50 de cazuri simptomatice, a indicat administraţia oraşului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.