Masterclass Superscrieri la Cluj-Napoca: Andrei Ciurcanu – jurnalist RISE Project & OCCRP -, într-un dialog despre importanța presei locale

Continuând misiunea asumată în urmă cu 11 ani în urmă, Fundația Friends For Friends premiază și anul acesta cele mai bune material jurnalistice ale anului în cadrul galei #Superscrieri11 care va avea loc în mai 2022. 

Tema Superscrieri din acest an este presa locală și se concretizează prin introducerea unei secțiuni dedicate jurnaliștilor din presa locală și regională și o caravană Superscrieri în cele mai importante orașe din România. 

Superscrieri ajunge la Cluj-Napoca joi, 7 aprilie, împreună cu jurnalistul Andrei Ciurcanu de la RISE Project, să cunoască jurnaliștii locali, studenții și profesorii de la Jurnalism.

Masterclassul Superscrieri cu Andrei Ciurcanu va fi moderat de jurnalistul Remus Florescu, va avea ca temă meseria de jurnalist și importanța presei locale și va avea loc la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Locurile sunt limitate și dedicate jurnaliștilor locali, studenților și profesorilor de la Jurnalism, Comunicare și Relații Publice.

Discuția va fi precedată de proiecția filmului „Spotlight”, premiat cu 2 Premii Oscar (și alte 4 nominalizări) în 2016, care are la bază investigația condusă de Walter Robinson, care va fi invitatul special la evenimentele de la București: Ziua Superscrieri (15 mai) & Gala Premiilor Superscrieri (16 mai). Ne dorim să pornim discuția de la acest film, care este un exemplu pentru forța pe care o poate avea o publicație locală.

Considerăm că este un moment bun să ne îndreptăm mai activ către presa locală, care reprezintă un adevărat motor în menținerea democrației și a unei societăți bine educate și informate. Astfel, am creat o nouă categorie principală de concurs pe care o dedicăm presei locale și ne propunem să mergem pentru prima dată în țară, să-i cunoaștem pe cei care fac muncă relevantă și să-i încurajăm în demersurile lor, creând o legătură între central și local”, a declarat Alexandra Cantor, directoarea Fundației Friends For Friends.

Te invităm să afli aici mai multe despre ediția curentă Superscrieri.

Partener local: Azaria Food și Asociatia Profesioniștilor din Presă – Cluj

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, care ne susțin cu locația & logistica evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.