Cele mai bune 50 de restaurante din lume în 2021: Primele două locuri vin din Copenhaga

O listă anuală a celor mai bune 50 de restaurante din lume vine cu o premieră, un oraş care are primele două locuri. Două restaurante din Copenhaga, Danemarca – Noma şi Geranium – s-au clasat pe locurile 1 şi, respectiv, 2, la ceremonia de decernare a premiilor „The World’s 50 Best Restaurants”, scrie ZF.

Noma se află în fruntea listei pentru a cincea oară din 2010 încoace.

De la crearea listei, în 2002, restaurantele europene – şi ocazional americane – au avut cel mai bun restaurant din lume. Anul acesta situaţia este la fel. Clasamentul anual, care este organizat de William Reed Media, cu sediul în Marea Britanie, nu a fost publicat anul trecut din cauza pandemiei.

Condus de bucătarul Rene Redzepi, Noma este cunoscut pentru „noua bucătărie nordică”. Redzepi produce trei meniuri în fiecare an – există sezonul oceanului, sezonul legumelor şi sezonul vânatului şi al pădurilor – acesta din urmă având un preţ de 2.800 de coroane daneze (436 de dolari) de persoană. Vinurile costă încă 280 de dolari, iar fiecare meniu include aproximativ 20 de feluri de mâncare.

După ce aceleaşi restaurante au dominat clasamentul de top timp de mai bine de un deceniu, organizaţia 50 Best a anunţat în 2019 că ocupanţii primului loc nu mai pot fi votaţi în anii următori. Noma s-a închis în 2016 şi s-a redeschis într-o nouă locaţie în 2018, ceea ce l-a făcut eligibil pentru a concura din nou.

Câştigătorii nr. 1 anteriori sunt numiţi „The Best of the Best”. Noma se va alătura în curând celor şapte restaurante de pe lista respectivă, care include El Bulli din Spania, The Fat Duck din Marea Britanie şi The French Laundry din Statele Unite, precum şi „Noma (locaţia originală)”, aşa cum este scris pe listă.

Europa a dominat lista din acest an, cu mult de jumătate dintre restaurante. Asia ocupă opt locuri, Odette din Singapore (nr. 8) fiind cel mai bine clasat.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.