Centrul Integrat de Transplant de la Cluj a făcut un pas important spre edificare

Proiectul Consiliului Județean Cluj de edificare a primului Centru Integrat de Transplant din România și din sud-estul Europei avansează în ritm susținut.

Astfel, Planul Urbanistic Zonal (P.U.Z.) – „Amenajare ansamblul Clinicilor universitare și dezvoltare Centru Integrat de Transplant” va fi supus spre avizare joi, 27 mai a.c., în ședința reunită a Comisiilor Tehnice de Amenajarea Teritoriului și Urbanism din cadrul Consiliului Județean Cluj și al Primăriei municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc prin intermediul unei platforme online de videoconferințe.

Sursa de finanțare avută în vedere pentru edificarea acestui obiectiv medical de importanță regională și națională este reprezentată, în principal, de fondurile europene.

Reamintim, în acest context, faptul că unicul Centru de transplant multiorgan din România va dispune de 277 de paturi, din care 88 pentru transplant renal, 72 pentru transplantul de plămân, respectiv câte 36 de paturi pentru transplantul de cord și cel hepatic.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.