CFR a intrat OFICIAL în insolvență! Clubul este EXCLUS din cupele europene

Se anunță vremuri grele pentru clubul din dealul Gruia care a adunat 8 trofee în palmares și realiza în perioada de glorie 10 puncte în grupele Ligii Campionilor. Cu Arpad Paszkany retras în Dubai, clubul a rămas înglodat în datorii și cu conturile blocate de ANAF pentru o datorie de circa 11 milioane de euro către stat.

Actuala conducere a demarat procedurile de reorganizare, iar avocații echipei au depus dosarul de insolvență la Tribunalul Cluj, ce urmează să fie aprobat de judecătorul sindic.

Astfel, odată cu intrarea în insolvență, clubul nu va mai plăti datoria de 2.597.000 euro către UEFA pentru încălcarea fair-play-ului financiar și nu va mai putea participa în toate competițiile europene timp de un sezon, din următorii 3 ani în care s-ar califica.

Toate datoriile înregistrate până la momentul intrării în insolvență către foști antrenori, jucători, agenți și alte cluburi vor fi înghețate.

insolventa cfr cluj tribunal

Presa locală află de cantonamentul echipei din Croația de pe site-urile altor cluburi

Site-ul oficial nu a mai fost actualizat din 21 ianuarie, iar ultima știre este despre tragerea la sorți a semifinalelor Cupei României. Fanii CFR-ului nu sunt la curent cu programul de pregătire al echipei și nici situația lotului pe care Eugen Trică îl are la dispoziție.

Presa locală a aflat din alte surse decât cele oficiale că CFR va participa la turneul de pregătire Istria Winter Cup din Croația (31 ianuarie – 8 februarie). Elevii pregătiți de Eugen Trică au plecat vineri dimineața cu autocarul spre Croația, în localitatea Umag.

Turneul are două grupe, iar CFR face parte din grupa B, alături de formațiile HSK Zrinjski (Bosnia), FC Gyirmot (Ungaria) şi Novigrad (Croaţia). În grupa A sunt Novi Pazar (Serbia), NK Zavrc (Slovenia), FK Borac Banja Luka (Bosnia) şi ND Ilirija.

Programul amicalelor:

1 februarie ora 12:00: CFR Cluj – FC Gyirmot
3 februarie ora 12:00: CFR Cluj – Novigrad
6 februarie ora 14:00: CFR Cluj – HSK Zrinjski

Pe 7 şi 8 februarie vor avea loc meciurile pentru locurile 1-2, 3-4, 5-6 şi 7-8, între echipele aflate pe locuri similare în cele două grupe.

CFR Cluj prim antrenament 2015

Lotul „de criză” pe care Eugen Trică îl va avea la dispoziție în retur

Portari: Mincă, Vâtcă, Began

Fundași: Lopes, Larie, Ene, Jaime, Camora, Tânc, Răzvan Pop, Savin

Mijlocași: Szilard, Firțulescu, Stana, Păun, Muniru, Chanturia, Petrucci, Deac, Jakolis, Nascimento

Atacanți: Arnăutu, Florin Costea, Jazvic, Carter, Negruț

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.