CFR Cluj a obținut a doua victorie consecutivă, iar marți află dacă își primește punctele înapoi

gregory tade cfr clujCFR Cluj continuă să surprindă în Liga 1 și ajunge la a doua victorie consecutivă în acest final de sezon. După victoria cu 4-0 de la Botoșani, feroviarii au plecat neînvinși și din capitala Moldovei, Iași, unde au câștigat, sâmbătă, cu scorul de 3-0 echipa locală, ajungând la al șaselea meci fără înfrângere de la numirea lui Francisc Dican ca antrenor.

CFR-ul a dominat categoric meciul cu CSMS Iași de la un capăt la celălalt. Gregory Tade și-a consolidat poziția de lider în clasamentul golgheterilor cu două reușite în Copou, ambele din penalty (31, 81), iar golul trei a fost înscris de Jakoliš în minutul 55. Moldovenii nu au reușit să își creeze nicio ocazie notabilă în decursul meciului, iar în urma acestui succes feroviarii acumulează 30 de puncte în clasament și așteaptă cu mari emoții decizia de marți, 19 mai, a TAS-ului în privința celor 24 de puncte.

Etapa viitoare CFR Cluj va primi vizita Rapidului, sâmbătă, 23 mai, de la ora 21:00, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”.

„Cred că e greu să ne salvăm fără punctele de la TAS. Îmi felicit jucătorii pentru felul cum au evoluat astăzi la Iași, împotriva unei echipe revelație. Sperăm sa se dea cât mai repede verdictul să scapăm de tensiunea care planeaza de ceva timp”, a declarat Francisc Dican la Digisport, antrenorul care a obținut 15 puncte din 24 de când a fost numit principal la CFR.

„Am început și am continuat bine meciul, am reușit să obținem încă o victorie în deplasare. Astăzi am înscris două goluri doar din penalty, dar acest lucru se datorează colegiilor mei. Iașiul este deja salvată, iar noi am dovedit ca încă suntem o echipa bună. Am putea scăpa, dar e destul de greu. Toată lumea speră că vom obține punctele înapoi, iar atunci am putea termina pe locul 3, lucru care ar fi cel mai corect pentru că ne-am câștigat locul pe teren. Trebuie sa facem tot ce putem până la final„, a declarat Gregory Tade, golgheterul campionatului cu 17 reușite.

„Eu cred că asta e valoare noastră. În turul campionatului am fost acest grup și s-a văzut că am terminat pe locul 2. Această săptămână va fi decisivă și sperăm să ne recuperăm punctele. Noi jucătorii ne-am făcut treaba, acum e datoria conducerii să își facă treaba. Tade e un jucător foarte mult, care muncește zi de zi și nu întâmplător e golgheterul campionatului, iar dacă muncești, fotbalul te răsplătește. Eu mai am două săptămâni de contract și nu vreau să mă gândesc încă ce voi face. Nu mai am nici eu o vârstă fragedă și trebuie să mă gândesc la viitorul meu, dar asta după ultimele două etape. Să așteptăm decizia de la TAS și apoi vom vedea ce vom face. Sunt probleme mari, sunt datorii mari, dar pe mine ca jucător aceste probleme mă depășesc. În ultimele 6 meciuri am arătat ca echipa care a terminat turul pe locul 2. La CFR sunt jucători de calitate, iar în ultimele meciuri s-a văzut că suntem o echipă care își merită locul în Liga 1”, a declarat Ciprian Deac la finalul meciului.

În cazul în care vor primi răspuns favorabil de la TAS, CFR va urca până pe locul 3 în Liga 1, cu 54 de puncte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.