CFR Cluj a pierdut Supercupa României la loviturile de departajare!

Campioana României, CFR 1907, a ratat şansa de a câştiga cel de-al 9-lea trofeu din palmares – Supercupa României, cedând la loviturile de departajare în faţa formaţiei pregătite de italianul Dario Bonetti, Dinamo Bucureşti, scor 6-4, după 2-2 în 120 de minute.

Într-o atmosferă caniculară pe impunătoarea arenă National Arena, cu temperaturi de peste 30 grade la ora meciului, puţinii spectatori care s-au încumetat să iasă din casă şi să vină pe stadion, cca. 7-8000 de oameni, au avut ce vedea, fiindcă meciul a fost unul antrenant şi spectaculos, cu un New Dinamo controlând jocul de la un capăt la celălalt şi o campioană ştearsă, parcă oropsită de temperaturile ridicate şi încă neodihnită după sezonul trecut. Dacă pe hârtie favoriţi erau clujenii datorită transferurilor de valoare aduse în intersezon, socoteala de acasă nu se potriveşte niciodată cu cea de pe teren, iar astfel Dinamo a surprins plăcut printr-o evoluţie calculată, pragmatism în apărare şi un bun control al balonului. Ţucudean, intrat la pauză în locul veteranului Niculae, a fost cel mai bun de pe teren, câştigând majoritatea duelurilor cu fundaşii CFR-ului şi reuşind să înscrie două goluri spectaculoase. Un penalty neacordat pentru Dinamo la un henţ vizibil în interiorul careului a încins şi mai mult spiritele în prima parte a meciului – Alexe centrează, dar mingea este deviată de mâna lui Pinto în drumul ei spre poartă. Deşi s-a jucat în premieră cu 6 arbitri, nici unul nu a sesizat henţ-ul respectiv. Deschiderea scorului vine dintr-o fază care nu promitea nimic – primul şut pe poartă al elevilor lui Andone – Valente trage de la 18 metri la „firul ierbii” şi îl surprinde pe Bălgrădean. Mingea e în aţe, 1-0 pentru campioană (’36).

Trupa lui Bonetti nu se precipită şi continuă să forţeze poarta lui Stăncioiu, care dă dovadă de nesiguranţă la anumite faze. Inspiraţia italianului în repriza a doua se numeşte George Ţucudean – noua senzaţie din Ştefan cel Mare a adus egalarea în minutul 62 – şut din 9 metri bine plasat, dintr-o pasă de 30 metri venită de la fundaşul Nica. Meciul a devenit mai interesant, dinamoviştii ratând ocaziile mai mari, dar partida se duce în prelungiri, acolo unde acelaşi Ţucudean reuşeşte să scape de marcaj în minutul 101 şi expediază un şut în forţă, tot din 9 metri. 2-1 şi galeria dinamovistă exultă. Nu pentru mult timp, căci omul de gol al CFR-ului şi omul sfârşiturilor de meci în general, grecul Kapetanos, aduce egalarea două minute mai târziu cu o lovitură de cap bine plasată, care trimite meciul la loteria penalty-urilor.

PENALTY-URI: Alexe înscrie calm pentru 3-2. Kapetanos face 3-3 cu o bară-gol. Matei înscrie şi el cu un şut sănătos la vinclu, 4-3. Sougou încearcă să-l imite şi el cu un şut puternic la vinclu, dar mingea nu prinde cadrul porţii. Cătălin Munteanu înscrie plasat pentru 5-3. De la CFR ratează şi Hora, care trimite mingea mult peste poartă. Ţucudean trimite un şut în forţă pe centru, dar este parată de Stăncioiu care s-a şi accidentat uşor. Mureşan înscrie pentru 5-4, dar Grigorie marchează pentru 6-4 şi trofeul merge în Ştefan cel Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.