Charlie Chaplin, poezii şi urban gaming la Bienala de Arhitectură Transilvania 2015

Cele mai bune proiecte ale arhitecților din Transilvania vor fi expuse în cadrul vernisajului Bienalei de Arhitectură Transilvania (BATRA) 2015. Peste 100 de proiecte vor putea fi admirate şi studiate îndeaproape, între 3 și 19 octombrie, la Hotelul Continental din Cluj-Napoca.

Bienala de Arhitectură Transilvania 2015

Clujenii sunt așteptați la expoziția-concurs Premiile BATRA 2015, unde vor putea admira proiecte de arhitectură pentru diverse categorii: arhitectura locuinței, a dotărilor comunitare și de producție, a spațiului public, a patrimoniului cultural, a spațiului interior și scenografie, microarhitectura/ arhitectura temporară/ design de obiect, proiecte culturale, arhitectura în mediul rural, etc.

Vernisajul va marca deschiderea oficială a Bienalei de Arhitectură Transilvania 2015, ce va avea loc pe 3 octombrie, la ora 18.00, la Hotel Continental. Evenimentul va fi găzduit de Daniela Maier, președintele BATRA 2015, Șerban Țigănaș, președintele OAR, Szabolcs Guttmann, președintele OAR Transilvania, Stelian Fleschin, președintele OAR Filiala Alba, Cosmin Falub, președintele OAR Filiala Bihor, Ioan Ștefan Paskucz, președintele OAR Filiala Nord-Vest, Violeta Iuoraș, președintele OAR Filiala Satu-Mare.

„Cele peste 100 de proiecte înscrise la concurs, juriul care va fi alături de noi în această perioadă, membrii filialelor şi ai administraţiei publice care şi-au anunţat participarea la evenimente, precum şi partenerii, sponsorii şi susţinătorii noştri confirmă faptul că acest demers este apreciat şi susţinut. Ne dorim ca în faţa proiectelor expuse să ajungă cât mai mulţi oameni pentru a (le) putea deschide apetitul (general) pentru dialogul pe teme de arhitectură, urbanism, comunitate şi perspective de dezvoltare”, a declarat Daniela Maier, președintele Bienalei de Arhitectură Transilvania 2015.

Gala de premiere a Bienalei de Arhitectură Transilvania 2015 va avea loc joi, 15 octombrie, la ora 17.00, la Teatrul Naţional Cluj.

Poezii și proiecție de film la BATRA 2015

Clujenii sunt invitați în data de 4 octombrie, la ora 16.00, la Muzeul Etnografic pentru a asculta „Poemele locurii”. Festivalul Naţional de Literatură, în parteneriat cu Bienala de Arhitectură Transilvania a iniţiat un concurs pentru scriitori. La această lectură publică, membrii Uniunii Scriitorilor vor prezenta poemele înscrise deja în concurs. Câştigătorul va fi premiat în cadrul Galei BATRA 2015.

De asemenea, un alt moment special în cadrul Bienalei este proiecția filmului ”Dictatorul”, în regia lui Charlie Chaplin, în data de 11 octombrie, cu sprijinul Scenei Urbane.

Workshopuri pentru arhitecţi, deschise şi publicului larg

Arhitecții stagiari, arhitecții membri OAR, studenții arhitecți, precum și alte persoane interesate se pot înscrie la diverse workshopuri ce vor avea loc în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania 2015. Astfel, participanții vor învăța de la specialiști în domeniu despre cele mai bune metode de comunicare, machetare, fotografie, concursuri de arhitectură sau Urban Gaming Simulation.

În cadrul workshopului de machetare, participanții vor afla mai multe despre printarea 3D, iar cei interesați de fotografia de arhitectură vor putea participa la un workshop, susținut de fotograful Radu Sălcudean.

Totodată, arhitecții vor putea învăța mai multe despre promovarea în mediul online, comunicarea cu clienții, tehnici de negociere cu beneficiarii, Social Media tips&tricks, în cadrul unui workshop de comunicare, susținut de Anca Dinu, PR Manager în cadrul agenţiei de comunicare şi branding Communication ON.

Workshopul dedicat concursului de arhitectură va fi susţinut de Trond Tystad, expert în planificare strategică și urbanism. La workshop sunt așteptați atât arhitecți, cât și reprezentanți ai administrației publice, project manageri și jurişti, pentru a detalia demersurile legate de concursul de arhitectură ca modalitate de achiziţie publică pentru intervențiile de arhitectură şi urbanism.

Unul dintre workshopurile inedite din cadrul BATRA 2015, în care participanții vor afla ce legătură au jocurile cu urbanismul și dezvoltarea oraşului, este Urban Gaming Simulation, care va fi susținut de Paola Rizzi și Aphorme.

Bienala de Arhitectură Transilvania este organizată de Ordinul Arhitecților din România Filiala Transilvania, în colaborare cu filialele Alba, Bihor, Nord-Vest, Satu-Mare, prin programul de finanțare OAR a filialelor pentru evenimente, pe bază de regulament propriu și autonomie în organizare.

Din echipa de organizare a evenimentului fac parte:

  • Preşedintele: Daniela Maier
  • coordonatorii: Adina Moldan, Dan Ștefan Domșa, Ionuț Radu Filip
  • curatorii: Guttmann Szabolcs, președinte OAR Transilvania, Fleschin Stelian, președintele OAR Filiala Alba, Falub Cosmin, președintele OAR Filiala Bihor, Paskucz Ioan Ștefan, președintele OAR Filiala Nord-Vest, Iuoraș Violeta, președintele OAR Filiala Satu-Mare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.