Chef Foa, ambasadorul Street FOOD Festival!

Turneul Street FOOD Festival 2017 e la un pas de a începe, iar bucătarii participanți și-au încins deja bucătăriile în căutarea de rețete perfecte pentru a satisface gusturile culinare ale tuturor gurmanzilor. Chef Foa se va reîntoarce în perioada 18 – 21 Mai în Piața Unirii din Oradea în calitate de ambasador al Street FOOD Festival alături de care va călători mai departe prin: Iași, Sibiu, Arad, Cluj-Napoca, Brașov, Alba-Iulia, Timișoara și Bacău.

După ce în 2016 Chef Foa a gătit la foc continuu în toate cele 3 orașe în care s-a desfășurat Street FOOD Festival (Cluj-Napoca, Oradea și Iași), în 2017 acesta va fi prezent în toate cele 9 orașe pentru a revoluționa bucătăria stradală. Alături de el va fi și echipa sa de bucătari de la Stradale și Flavours, cu un super show de live cooking și preparatele lor deja consacrate – Foa’s Pastrami, Wok, Short Ribs sau Boneless Chicken. Noutatea absolută a acestui an este Bauru, un sandwich cu origini braziliene, pe care Chef Foa își pune amprenta pentru un maxim de savoare. În plus, va îndulci toate cele 9 orașe cu propria sa versiune de Cinnamon Cake.

„2017 este clar anul Street FOOD! Cred cu tărie în acest concept și în starea de bine pe care o creează mixul între preparate savuroase, muzică live și lume prietenoasă. Mă bucur enorm că ne vedem în 9 orașe din țară, că savurăm împreună aromele speciale și că simțim împreună vibe-ul festivalului. Îmi amintesc de Oradea cu mare drag de anul trecut și abia aștept să ne reîntâlnim și să vă surprindem cu noul Bauruo minunăție braziliană, inventată în 1930 și reinventată de noi în 2017!”, spune Chef Foa.

Street FOOD Festival 2017 va aduce și o creștere importantă ca și număr de vendori și bucătari care vor umple Piața Unirii din Oradea cu arome specifice mâncării de street-food, rețete alese, deserturi colorate și bunătăți de luat acasă. Burgerii și sandwichurile cu specific se vor putea servi la standurile celor de la Str’EAT Bus sau Gourmet Street Food, Papa la Sanyi va readuce rețeta devenită deja tradiție de gulaș cu hribi, iar Camionetta va încinge cuptorul de pizza pentru a satisface gusturile celor mai pretențioși gurmanzi. La Nu Știu Cine, Moritz Eis sau Scoops vor propune rețete inedite de deserturi, berea savuroasă, vinul, prosecco și alte băuturi răcoritoare se vor găsi in festival pentru a completa perfect preparatele vedetă. Alături de aceștia vor fi alte sute de preparate atent gătite de un număr record de peste 45 de vendori care vor transforma Piața Unirii într-o bucătărie delicioasă.

Aceste rețete vor fi atent asezonate și cu activități de relaxare precum muzică live și kids zone. Artiști din întreaga lume vor crea coloana sonoră perfectă pentru o nouă ediție de Street FOOD Festival și vor contura alături de vendorii prezenți o experiență completă. Prima zi va debuta cu recitalul unui invitat special sosit tocmai din Brazilia, Adriano Trindade urmat de Trio Ricardo (HUN) și Rozina Pátkai Quintet (HUN). Zilele ce urmează vor aduce pe scena festivalului și alți invitați precum: Hangácsi Márton (HUN), Tony Baboon (ROU), FUNKorporation (ROU), Otherside (ROU), urmând ca festivalul să se încheie cu un recital oferit de Helen (ROU).

„Dragi orădeni mâncăcioși, ne întâlnim din nou. Știm că abia așteptați să degustați din preparatele Street FOOD Festivala că anul acesta am decis să vă aducem rețete din toate colțurile lumii, de la mâncare cu specific maghiar, la italian, mexican, românesc și asiatic, și multe altele. Vă mulțumim că ne-ați primit cu așa multă căldură și deschidere în 2016 și că ne-ați invitat să vă readucem bucătăria stradală în Piața Unirii și în 2017. Abia așteptăm să începem acest turneu culinar care ne va purta prin frumoasa noastră țară și suntem extrem de onorați că ediția de debut va fi la Oradea. Alături de noi îl vom avea în calitate de ambasador pe Chef Foa care va pregăti la standul Stradale rețete pline de savoare. La fel ca și în 2016 ne-a fost alături în selectarea vendorilor prezenți și în crearea acestei experiențe complete. Ediția de anul acesta vine cu un număr dublu de vendori față cea de anul trecut și suntem onorați să știm că datorită conceptului nostru tot mai mulți bucătari investesc în food-truckuri, acesta devenind de altfel simbolul Street FOOD Festival 2017. Până ce ne întâlnim, dorim să vă mulțumim pentru că ne sunteți alături și, de asemenea, să le mulțumim și partenerilor noștri dar și municipalității și autorităților locale care au fost atât de deschise față de toate ideile și proiectele noastre. Ne revedem în Piața Unirii în perioada 18 – 21 Mai cu muzică bună, mult soare, activități diverse și…multă mâncare delicioasă. Să nu vă uitați pofta de mâncare acasă. Garantăm că mâncare așa bună ca la Street FOOD Festival nu mai găsiți nicăieri” – Borza Nely, Project Manager Street FOOD Festival

Toate informațiile despre evenimentele Street FOOD Festival sunt disponibile pe website-ul www.streetfoodfestival.ro și pe pagina oficială de facebook: https://www.facebook.com/StreetFoodFestivalRomania/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.