Chelnerii şi spălătorii de vase sunt la mare căutare în perioada sărbătorilor

chelneriAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj pune la dispoziţie aproape 700 de locuri de muncă pentru această perioadă. Cele mai căutate meserii sunt cele sezoniere, care vizează serviciile solitate în perioada Sărbătorilor de iarnă. Astfel, spălătorii de vase, ospătarii şi barmanii sunt la mare căutare.

Motivul pentru care aceste meserii se află în topul locurilor de muncă vacante la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă este faptul că foarte multe companii organizează cu ocazia sărbătorilor de iarnă mese pentru microrevelioane sau alte evenimente de sfârşit de an. Pentru aceste manifestări este nevoie de personal suplimentar, astfel încât din cele aproape 700 de locuri de muncă vacante, aproape 200 sunt pentru cheleneri, spălători de vase şi barmani.

„Din alt punct de vedere, bineînţeles că fiecare agent economic ar căuta o persoană care să aibă şi pregătire, să aibă calificare pe acest domeniu. Ştim că sunt foarte multe persoane în domeniul alimentaţiei publice care încă nu deţin calificări în domneiul pe care-l prestează, de aici şi foarte multe nemulţumiri sau reclamaţii din partea clienţilor privind prestarea acestor persoane”, a declarat Daniel Don, directorul AJOFM Cluj.

Atenţie, însă, aceste locuri de muncă sunt doar sezoniere. Acest gen de angajări se fac în perioada în care volumul de activitate în acest domeniu creşte, datorită activităţilor care se organizează cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.