Cherecheș nu este de acord cu noile restricții. „Vor genera, cel mai probabil, aglomerare în apropierea orei de închidere”

Specialistul în sănătate publică din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Răzvan Cherecheș, a declarat că nu i se par în regulă noile restricții, acestea neavând la bază dovezi științifice.

„Complet de acord cu Ștefan Voinea (analiză rapidă a literaturii științifice- http://bit.ly/studii_restrictii_covid). Restricția orarului de funcționare a supermarketurilor nu este bazată pe dovezi științifice și va genera, cel mai probabil, aglomerare în apropierea orei de închidere”, a transmis Răzvan Cherecheș pe pagina de Facebook.

„Rata de transmitere a virusului este direct corelată cu nivelul de interacțiune între oameni (cât timp și câți oameni). Dacă se aplică restricția numărului de persoane în supermarketuri în funcție de suprafață, mulți oameni nu vor putea să își cumpere cele necesare.

Dacă se aplică restricția orei dar nu se aplică restricția numărului de persoane, acest lucru va rezulta în focare masive de infecție. Ar fi avut mai mult sens ca orarul supermarketurilor să coincidă cu restricția generală și să fie restricționat accesul la mall-uri sau la petreceri private”, a mai explicat acesta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.