Cherecheș, specialist în sănătate publică de la UBB Cluj: „În România, Crăciunul și Revelionul vor fi acasă sau cu amendă și dosar penal”

Răzvan Cherecheș, profesorul de sănătate publică de la UBB, este de părere că și România va intra în carantină după alegeri, o măsură care va cuprinde și sărbătorile de Crăciun și Revelion.

Tările care au introdus carantina încep să vadă efectele acestei măsuri. În Cehia și Irlanda numărul cazurilor COVID-19 au scăzut masiv după introducerea carantinei.

„Efectul lockdown-ului în Irlanda și Cehia. Așa se scade presiunea pe secțiile de terapie intensivă! Cel mai probabil că și noi vom intra în lockdown după alegeri – până pe la sfârsit de ianuarie (Crăciunul și Revelionul vor fi acasă sau cu amendă și dosar penal).

Unde s-a reușit scăderea curbei, s-a făcut prin lockdown. Poate am fi reușit să evităm lockdown-ul dacă luam măsurile din timp (doar poate) – mască, distanțare, închiderea școlilor (de la clasa a V-a în sus), închiderea restaurantelor (ar fi trebuit închise și terasele ilegale închise cu plastic)”, a scris Răzvan Cherecheș.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.