Christoph Daum, după remiza României cu Muntenegru, 1-1, pe Cluj Arena! „Am pierdut două puncte, dar mai sunt 9 finale. Totul e deschis, calificarea nu poate fi pierdută după un meci”

Echipa naționala de fotbal a României a încheiat la egalitate, scor 1-1, prima partidă din campania de calificare la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia, după ce mijlocașul Nicușor Stanciu a ratat un penalty în minutul 95.

Christoph Daum

România a deschis scorul prin Adrian Popa în minutul 85, Muntenegru a restabilit egalitatea prin Jovetic în minutul 87, iar Nicușor Stanciu a ratat un penalty în ultimul minut de prelungire (95), după un fault în careu comis asupra lui Keșeru.

Selecționerul Christoph Daum nu e mulțumit pe deplin de rezultatul din această confruntare, dar e optimist în vederea calificării la Mondialul din Rusia. Acesta a explică și cine trebuia de fapt să execute penaltyul din prelungiri.

„Nu sunt mulțumit. Am avut șansa să câștigăm acest meci dacă marcam penalty-ul. Sincer chiar meritam după ce am jucat în a doua repriză, când am controlat meciul.

Mi-a plăcut Romario Benzar cu ce-a făcut acolo pe partea dreaptă, la fel Hoban, iar Bicfalvi a muncit mult pentru echipă.

Cred că am fi putut trata altfel unele situații și puteam scoate mai multe. Am muncit bine, dar n-am câștigat. Cel care trebuia să execute era Stancu, dar a fost înlocuit. Al doilea era Săpunaru, dar el era lovit.

Așa a bătut Stanciu. Dar nu era garantat că și ei marcau. Nu am de ce să fiu supărat pe el. Știam că prima repriză va fi mai grea, din acest motiv l-am introdus pe Popa abia în a doua repriză, când putea surprinde cu viteza.

Am pierdut două puncte, dar mai sunt 9 finale. Totul e deschis, calificarea nu poate fi pierdută după un meci”, a zis Christoph Daum.

„Îmi pare rău pentru fantasticii suporteri, îmi pare rău şi pentru jucători, pentru prestaţia lor din partea a doua, meritau cele trei puncte. În prima repriză am avut emoţii pentru că eram într-o formulă nou, cu un antrenor nou, nu e aşa uşor. Scopul nostru a fost să punem presiune, ne-am făcut mai multe ocazii de gol, dar după gol nu ne-am putut apăra bine şi am primit gol”, a mai declarat germanul, care sa aflat la debutul pe banca echipei naționale a României.

În ceea ce privește reacția selecționerului Muntenegrului, acesta a declarat că România are o echipă foarte bună, au un joc bun la mijloc și are individualități foarte bune.

Ljubisa Tumbakovic
Ljubisa Tumbakovic

„Este o situaţie foarte specială, dacă se acordă penalty în ultimele minute ale meciului. În acel moment îţi trece tot filmul meciului, într-o secundă şi singura dorinţă este să nu se schimbe rezultatul. Am avut noroc că a ieşit contra statisticii”, a spus Tumbakovic, care crede că România n-a jucat la adevărata valoare.

„România are individualităţi foarte bune şi în această seară nu şi-a arătat adevărata valoare. Pot să joace mult mai bine şi consider că în următoarele meciuri îşi vor arăta adevărata valoare. Există o regulă în fotbal. Poţi juca bine, cât îţi permite adversarul. În prima repriză am jucat în modul cel mai bun. România este o echipă foarte bună, ceea ce s-a văzut şi în celelalte campanii de calificare. Au jucat foarte bine 7-8 jucători, au jucat şi acasă, au fost mai motivaţi, pentru că a fost primul meci. Noi ne-am organizat jocul, ca să ne folosim calităţile, să rezistăm şi să ajungem să înscriem într-un mod. România a jucat mai bine la mijloc, în a doua repriză, şi asta s-a văzut”, a mai declarat Tumbakovic.

România va juca următorul meci din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018 cu Armenia, în deplasare, pe 8 octomrbie, de la ora 19:00. 

Celelalte rezultate din Grupa E a preliminarii pentru CM 2018:

Kazakhstan – Polonia 2-2
Danemarca – Armenia 1-0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.