Cine sunt vedetele care vor alerga la „Wings for Life World Run” în București

Pe 3 mai 2015, ambasadorii locali Wings for Life World Run – Mihaela Radulescu, Dani Otil, Daniel Osmanovici, Toma Coconea, Paul Dicu, Andrei Rosu, Alexandru Nicolau si Alexandru Corneschi – vor lua startul celui mai mare eveniment de alergare din lume. Pentru prima oară, se vor afla la start și persoanele aflate in scaun rulant. Printre ei, se numara și George Balta, ambasadorul Wings for Life World Run in Romania.

WFLWR Bucharest Romania_0029 (1024x683)

Gabriela Szabo și Zsolt Gyongyossy, Alin Petrache, Andreea Răducan, Sandra Izbașa, Marian Drăgulescu, Victor Hănescu, Bogdan Voina, Mihai Donisan și Vlad Hagiu sunt doar cativa sportivi care s-au alăturat cauzei și vor veni pe 3 mai să alerge pentru cei care nu pot. Alte vedete locale, precum Carmen Brumă, Mircea Badea, Roxana Ciuhulescu, Joseph Hadad, DOC, Silviu Pașca ne-au aratat că le pasă și se vor afla la startul Wings for Life World Run.

Cei care doresc sa alerge alaturi de ei, se mai pot inscrie pana marti, 28 aprilie, ora 24 pe www.wingsforlifeworldrun.com/ro sau in ziua concursului, intre orele 09-11, insa locurile vor fi limitate la 2.500 de participanti.

Ei vor alerga pentru cei care nu pot si astfel vor ajuta la indeplinirea obiectivului Wings for Life – sa gaseasca un remediu impotriva traumatismelor coloanei vertebrale.

Pe 3 mai 2015, ora 14:00 (ora Romaniei), mii de alergatori din 35 de locatii de pe 6 continente vor lua startul în evenimentul care schimba regulile unui maraton obișnuit; cursa nu are o distanță fixă și toți alergătorii din întreaga lume vor lua startul în același timp. Niciodată, în istoria sportului nu a mai avut loc un astfel de eveniment. Toate acestea pentru a ajuta la indeplinirea misiunii Wings for Life: sa gaseasca un remediu pentru vindecarea traumatismelor maduvei spinarii.

La Bucuresti startul se va da din parcarea Selgros Pantelimon, iar traseul va continua pe DN3-DN3A, pe ruta Bucuresti–Fetesti.

„Niciodata nu a mai avut loc o competitie ca aceasta. Nu exista o linie de finis, asa cum este la fiecare cursa traditionala. Aici, participantii vor alerga in fata unei “masini oficiale de finis”, fiecare masina fiind dotata cu acelasi echipament de cronometrare conectat la un clasament mondial in timp real. Dupa o jumatate de ora dupa ce participantii au luat startul, masina oficiala de finis va pleca in urma lor cu o viteza constanta. Odata ce masina oficiala de finis depaseste un participant, pentru acesta cursa se va incheia. Asa va decurge intreaga cursa pana cand cate ultimul alergator si ultima alergatoare din intreaga lume vor ramane in competitie. ei vor fi incoronati campionii mondiali Wings for Life World Run”, ne-a informat Daniel Pisica, directorul de concurs.

In Romania, Masina Oficiala de Finis va fi condusa de catre Felix Baumgartner, omul care a depasit viteza sunetului in proiectul Red Bull Stratos.

Se estimeaza ca 3.000.000 de oameni din intreaga lume se confrunta cu afectiuni ale maduvei spinarii. In fiecare an, aproximativ 130,000 de persoane sunt implicate in accidente care le afecteaza maduva spinarii, urmate de paralizie – majoritatea persoanelor sunt victime ale unui accident rutier. Initiativele de cercetare in aceasta directie apartin in mare parte organizatiilor private. Fiind o organizatie non-profit, Wings for Life se bazeaza pe ajutor si donatii pentru a strange fonduri care sa sustina proiectele de cercetare. Wings for Life foloseste garantat 100% din donatiile primite pentru a fi folosite in proiectele de cercetare.

Cei care doresc sa ia parte la evenimentul de pe 3 Mai 2015, se pot inscrie pana pe 28 aprilie 2015 pe www.wingsforlifeworldrun.com. Ca organizator oficial al Wings for Life World Run in toate tarile participante, va asiguram ca 100% din incasarile generate de Wings for Life World Run, inclusiv taxa de inscriere, vor fi donate de Red Bull Group catre Wings for Life pentru cercetarea leziunilor maduvei spinarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.