Cinema Florin Piersic transmite în 23 iulie, prin satelit, concertul celebrului violonist Andre Rieu

Sâmbătă, 23 iulie, de la ora 21.00, Cinema Florin Piersic din Cluj va transmite în direct prin satelit concertul susținut de violonistul Andre Rieu.

Nascut in Maastricht, Olanda, intr-o familie de muzicieni, André Rieu este cel mai de succes violonist din lume și cel mai bine vandut muzician clasic din toate timpurile. Detine cea mai mare orchestra privata din lume și a vândut mai mult de 40 de milioane de albume și DVD-uri. Lansarea sa internationala a venit în 1994 cu CD-ul „Strauss & Co”. De atunci, a primit mai mult de 400 Platinum și 171 de Gold Awards. Are mai mult de 1,2 milioane de fani pe Facebook. In concertele sale, interpreteaza cele mai frumoase valsuri de Johann Strauß sau Franz Lehár, hit-uri de renume mondial din musicaluri si filme, cele mai iubite arii de opera si opereta, precum și muzică populară din toate decadele.

André a fost denumit „Regele Valsului”. „Johann Strauss este compozitorul meu preferat din toate timpurile”, susținea violonistul.

In concertele sale, André cânta la vioară, dirijează orchestra lui și este un „conférencier” fermecător, care va interacționa cu publicul după fiecare piesa.

André cântă la o vioară construită de Stradivarius in 1732.

concert andre rieu florin piersic cluj transmisiune

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.