Lansarea cărții „O istorie povestită a Clujului”, de Vladimir Bogosavlievici și Daniel Moșoiu, miercuri, la Muzeul Etnografic

Muzeul Etnografic al Transilvaniei invită publicul interesat să ia parte la lansarea cărții „O istorie povestită a Clujului”, Vladimir-Alexandru Bogosavlievici în dialog cu Daniel Moșoiu.

Evenimentul va avea loc la sediul muzeului de pe str. Memorandumului nr. 21, miercuri, 15 septembrie 2021, începând cu ora 17.00.

Alături de profesorul Vladimir-Alexandru Bogosavlievici şi jurnalistul Daniel Moşoiu se vor afla prof. univ. dr. Radu Ardevan, prof. univ. dr. Ovidiu Pecican, prof dr. Laszlo Alexandru, prof. dr. Alina Bărăian, Mihai Hasan, Demostene Şofron, Bogdan Roșca-Zasmencu şi dr. Tudor Sălăgean, amfitrionul evenimentului.

„O istorie povestită a Clujului” este cel mai nou produs editorial al editurii Arcadia Media. Acest nou volum aduce în faţa cititorilor pagini din istoria oraşului, din epoca romană până la începutul celui de-al doilea război mondial.

Alături de cele două volume semnate de către cunoscutul profesor de istorie Vladimir-Alexandru Bogosavlievici în seria „Explorând Clujul istoric” – „Bogo şi elevii…” şi „Oameni, locuri şi fapte în Clujul interbelic” – , „O istorie povestită a Clujului” are în prim-plan seria de dialoguri realizate în studioul Radio România Cluj, în cadrul cărora jurnalistul Daniel Moşoiu, din postura de gazdă, reuşeşte să conducă discursul domnului profesor Bogosavlievici, urmărind evoluţia cronologică a urbei clujene, realizând un material antrenant şi plin de informaţii, date şi detalii pitoreşti, care dezvăluie atât viaţa din oraş, cât şi modul în care s-au derulat evenimentele importante din Cluj (respectiv motivele care au stat la bază).

Vladimir-Alexandru Bogosavlievici: „M-am gândit că această relevare a unei istorii locale, în cazul nostru a Clujului, vine în ajutorul iubitorilor de istorie, de cultură, de oraș și poate contribui la o mai bună cunoaștere a urbei. Pe scurt, acesta a fost scopul: de a-i familiariza pe clujeni, și nu numai pe ei, cu istoria fabuloasă a orașului nostru. Dacă nu-ți cunoști istoria, dacă nu-ți cunoști rădăcinile, parcă vii de niciunde și te îndrepți spre nicăieri”

Daniel Moşoiu: „Tot ceea ce dumneavoastră veți citi în cartea de față a fost rostit la microfon de către profesorul și istoricul Vladimir-Alexandru Bogosavlievici absolut din memorie. Ceea ce mi s-a părut, mie, dar și multor ascultători, de-a dreptul fabulos. Dialogurile acestea (deși ele sunt mai mult monologuri!) aduc în fața cititorilor o veritabilă și incitantă istorie a Clujului. Dar ele oferă și un adevărat ghid al acestei urbe, căreia Vladimir-Alexandru Bogosavlievici i-a dedicat ani și ani de studiu temeinic”.

Un volum ce stă sub semnul fabulosului dovedeşte, încă o dată, pasiunea pentru istoria şi dragostea pentru cultura oraşului.

Profesorul Vladimir-Alexandru Bogosavlievici se identifică astfel, tot mai mult, cu istoria acestui oraş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.