Cinema: „The Hobbit” rămâne în fruntea box office-ului american

Ultimul film al trilogiei „Hobbit” a lui Peter Jackson, „The Hobbit: The Battle of the Five Armies” (Hobbitul: Bătălia celor cinci oștiri), își păstrează prima poziție în box office-ul nord-american, cu încasări de 41,4 milioane de dolari, informează Reuters și AFP.

Hobbit_3_Horizontal_Teaser

Pentru proiecțiile din ziua de Crăciun, filmul a mai generat 13,1 milioane de dolari, acumulând în patru zile 54,5 milioane de dolari. În cele două săptămâni de la lansarea la 17 decembrie, filmul a adus în total 168,5 milioane de dolari, din difuzările pe piața nord-americană, conform estimărilor firmei Rentrak, care analizează cifrele box-office-ului american.

Drama „Unbroken” (De neînvins), regizată de Angelina Jolie și filmată în Australia, s-a plasat pe locul al doilea, cu 31,7 milioane de dolari în weekend și 47,3 de milioane de dolari în total. Subiectul este inspirat din povestea reală a atletului american Louis Zamperini, devenit locotenent în US Air Force și luat prizonier de război de către japonezi în timpul al Doilea Război Mondial.

Pe a treia poziție, „Into The Woods” (În inima pădurii), adaptare a multi-premiatului muzical Broadway cu același nume, al lui Stephen Sondheim, cu Meryl Streep, Johnny Depp și Emily Blunt, care ne poartă în lumea basmelor, a obținut 31 de milioane de dolari (46,1 milioane în total).

Filmul de aventuri „Night at the Museum: Secret of the Tomb” (O noapte la Muzeu: Secretul Faraonului), în regia lui Shawn Levy, al treilea și ultimul film al trilogiei, cu Ben Stillers, Owen Wilson și regretatul Robin Williams în distribuție, s-a clasat pe locul al patrulea în al doilea weekend de la lansare, cu 20,6 milioane de dolari (55,3 milioane în două săptămâni), urmat pe locul cinci de musicalul ‘Annie’, cu 16,6 milioane de dolari (45,8 milioane în total).

Ultimele cinci locuri din top 10 sunt ocupate de The Hunger Games: Mockingjay Part 1 (Jocurile foamei: Revolta — Partea I), cu 10 milioane de dolari (306,6 milioane în total); „The Gambler”, cu 9,3 milioane de dolari (14,3 milioane în total); „The Imitation Game” (The Imitation Game. Jocul codurilor), cu 7,9 milioane de dolari (14,6 milioane în total); „Exodus: Gods and Kings” (Exodus: Zei și regi), cu 6,7 milioane de dolari (52,5 milioane în total în trei săptămâni — realizarea filmului a costat 140 de milioane de dolari) și „Wild”, cu 5,4 milioane de dolari (16,3 milioane în total).

Comedia „The Interview”, despre un complot fictiv de asasinare a liderului nord-coreean Kim Jong-un, a cărei lansare oficială a fost anulată din cauza amenințărilor, a acumulat în total 2,8 milioane de dolari de la difuzarea sa joi, în ziua de Crăciun, în 331 de cinematografe din Statele Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.