Circa 36 de mii de clujeni la „Noaptea Muzeelor”. Care a fost cel mai vizitat muzeu

Aproximativ 500.000 de oameni au vizitat, sambata noaptea, cele peste 180 de institutii din Bucureşti şi din ţară la ediţia din acest an a evenimentului Noaptea Muzeelor. La muzeele din Cluj-Napoca au fost 36.000 de vizitatori.

muzeul de arta cluj

Noaptea muzeelor, eveniment aflat la cea de-a noua ediţie, a fost sărbătorită, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de peste 180 de instituţii din ţară, număr în creştere faţă de anii trecuţi, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România.

Cel mai vizitat muzeu la Cluj-Napoca a fost Muzeul de Artă, care a primit aproximativ 15.000 de vizitatori. Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj Napoca a avut 11.632 de vizitatori, dintre care 7.090 vizitatori ai expoziţiilor permanente, 754 vizitatori ai Parcului Etnografic Naţional Romulus Vuia şi 3.788 participanţi la Seara Sărmăluţelor Ardeleneşti, Târgul Bio de vin, ţuică şi bucate şi concertul de muzică populară organizate la Terasa muzeului. Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei a a fost vizitat de 6.743 de clujeni (dintre care 3.765 la sediul central, 2.783 la Colecţia de Istorie a Farmaciei, 195 la Muzeul de Etno-Arhelogie „Petre Poruţiu” din Iclod), în timp ce Muzeul Universităţii Babes-Bolyai a avut 1.051 de vizitatori. Alţi 2000 de clujeni au vizitat Centrul Cultural Petre Ţuţea, de la Bastionul Croitorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.