Parcul Babeş, locul ideal pentru îndrăgostiţi şi amatorii de plimbări

Parcul BabesParcul Central este arhiplin în weekend şi seara, motiv pentru care ne-am gândit să venim cu o recomandare pentru clujenii care caută să petreacă câteva ore de relaxare şi linişte la aer curat.

Parcul Sportiv „Dr. Iuliu Haţieganu”, cunoscut de toată lumea drept parcul Babeş, este o locaţie ideală pentru o plimbare în aer liber, departe de agitaţia cotidiană şi zumzetul oraşului.

Intrarea costă 2 lei pentru cei care nu sunt studenţi, dar liniştea, aerul curat şi umbra arborilor bătrâni peste care au trecut anii vă vor ajuta să pierdeţi noţiunea timpului, într-un moment de relaxare şi detaşare de probleme şi griji.

Deşi nu a mai suferit vreo amenajare de mai bine de 10 ani, cu mici excepţii, parcul Babeş rămâne o locaţie perfectă pentru îndrăgostiţi, cu multe zone ferite de ochii curioşilor, ideale pentru a da frâu liber dragostei şi romantismului. Pentru cei care sunt amatori de alergare, pista de atletism sau aleile parcului vă stau la dispoziţie, iar terenurile de tenis şi fotbal îşi aşteaptă clienţii cu preturi modice  :-).

Aşadar, în cazul în care v-aţi săturat de aglomeraţia din „parcul mare” sau alte parcuri din oraş şi căutaţi un loc liniştit unde să luaţi o gură de aer proaspăt, Babeşul este răspunsul pe care îl căutaţi.

Parcul Babeş aparţine Universităţii Babeş-Bolyai şi a fost înfiinţat în perioada 1930-1932 de către profesorul Iuliu Haţieganu.

Parcul Babes Parcul Babes dscn1379 dscn1380 dscn1389

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.